DIVČEVA ISPALA VEKA: Navijači Kingsa ponovo podigli veliku buru zbog Kazinsa
Foto: Zorana Jevtić, AP, Beta

Neverica

DIVČEVA ISPALA VEKA: Navijači Kingsa ponovo podigli veliku buru zbog Kazinsa

Košarka -

Zašto, Vlade? Nakon što je Demarkus Kazins odigrao najbolji meč u istoriji NBA lige, javnost još više zamera srpskom menadžeru što ga je trejdovao iz Sakramenta u Nju Orleans za siću

Vlade Divac ga se odrekao za siću, a on ispisao istoriju NBA lige!

Američka javnost, a posebno navijači Sakramento Kingsa, Srbinu ne mogu da oproste trejd Demarkusa Kazinsa u Nju Orleans, posebno posle njegove partije koja je ušla u istoriju kao najbolje izdanje jednog košarkaša u istoriji lige.

Popularni Bugi je u pobedi svog tima nad Čikagom sa 132:128 postigao nešto za pamćenje - 44 poena, 24 skoka i 10 asistencija. Pritom, Kazins je ubacio pet trojki, pa su precizni statističari došli do podatka da ovakav monstruozni učinak nikada nije viđen.

Davne 1972. godine legendarni Karim Abdul Džabar je u dresu Los Anđeles Lejkersa postigao 44 poena, uz 20 skokova i 11 asistencija, ali nije pogodio nijednu trojku. Sada se ponovo postavlja pitanje zašto je Divac, generalni menadžer Kingsa, odlučio da trejduje takvog igrača, i to tako da klub nije prošao sjajno. Kingsi su u tom trejdu dobili tri igrača: Badija Hilda, Tajrikija Evansa i Langstona Galoveja, kao i pravo na pika iz prve i druge runde, ali svi se slažu da je to premalo.

Posle ovakve partije Demarkusa Kazinsa, navijači Sakramenta na društvenim mrežama kritikuju Divca i smatraju ga nesposobnim i da ne zaslužuje da bude na čelu Kingsa. Centar Nju Orleansa nije hteo da se bavi Srbinom, već je istakao da ceo život sanjaš ovakve utakmice.

- Kao dete sam sanjao ovakav trenutak, kao što je bila ova utakmica. Naravno da sam presrećan kad sam uspeo da ostvarim ovakav tripl-dabl i uđem u istoriju NBA - kazao je Kazins.

U međuvremenu, Sakramento Kingsi drže fenjer Zapadne konferencije, a od njih je u celoj ligi gori samo Orlando sa 14 pobeda.

Kurir / Milan Nastić

Foto:Zorana Jevtić, AP, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track