CSKA DOBIO DERBI EVROLIGE: Armejci razbili Real, pa se kockali
Foto: euroleague.net

kolo derbija

CSKA DOBIO DERBI EVROLIGE: Armejci razbili Real, pa se kockali

Košarka -

Košarkaši CSKA savladali su ekipu Real Madrida rezultatom 93:87 u okviru 21. kola Evrolige.

CSKA je u svojoj dvorani u Moskvi dočekao tim iz Španije i upisao 17. pobedu u elitnom košarkaškom takmičenju u Evropi.

Nakon krize rezultata, tim Dimitrisa Itudisa je konačno pokazao svoje pravo lice i na taj način zadržao lidersku poziciju na tabeli.

Osim početnih 3:0 za Real, tokom čitave utakmice Moskovljani su imali rezultatusku prednost, koja je konstantno bila na granici 20 poena. "Kralj" je bio razbijen.

Međutim, sredinom četvrte četvrtine, Španci su uspeli koliko-toliko da konsoliduju svoje redove i da zaostatak smanje na osam poena. Zapretili su "kraljevi", ali je trener domaćina Itudis tada zatražio tajm-aut i serijom poena nakon toga CSKA je rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je mladi Luka Dončić sa 21 poenom, a osim njega u redovima Reala istakli su se Džejsi Kerol sa 16 i Trej Tomkins sa 13 poena.

U pobedničkoj ekipi najviše poena postigao je Serhio Rodrigez 18, a u koraku ga je pratio Kori Higins sa 16.

U narednom kolu CSKA gostuje Valensiji, a Real Madrid će ugostiti grčki Olimpijakos.

Efes je u Istanbulu uspeo da prekine seriju od tri uzastopna poraza i dodje do prve pobede u Evorligi posle utakmice sa Crvenom zvezdom 12. januara.

Erik Mekalum bio je najefikasniji u svom timu sa 24 poena, a Zoran Dragić ubacio je 18. Srpski košarkaš Vladimir Štimac na terenu je proveo 17 minuta i za to vreme postigao četiri poena, uz šest skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

S druge strane istakao se Erik Grin sa 18 poena, a jedino je još Tibor Plajs sa 10 poena bio dvocifren u ekipi Valensije.

Efes je i pored pobede ostao na poslednjem, 16. mestu Evrolige sa šest trijumfa i 15 poraza, dok je Valensija 14. sa sedam trijumfa iz 21 utakmice.

Kurir sport

Foto: Euroleague official

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ima tri problema a Partizan dva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track