ATAMAN OPET PROTIV SRBA: Turski trener Delije nazvao teroristima, a sada odbio da se rukuje sa Željkom Obradovićem
Foto: Profimedia

čovek bez mere

ATAMAN OPET PROTIV SRBA: Turski trener Delije nazvao teroristima, a sada odbio da se rukuje sa Željkom Obradovićem

Košarka -

Fenerbahče je u meču turskog košarkaškog šampionata deklasirao Efes (100:74), a trener gostujuće ekipe Ergin Ataman je po završetku utakmice odbio da pruži ruku našem strategu Željku Obradoviću.

Naime, pri rezultatu 98:74 igrači prvaka Turske napravili su prekršaj kako bi povratili posed i u poslednjoj akciji išli na "stotku", u čemu su naposletku i uspeli.

Ataman je za taj potez, koji je video kao odraz nepoštovanja i nije se rukovao sa najtrofejnijim trenerom Evrolige. Na konferenciji za medije je objasnio zbog čega je to učinio.

- Igrao sam mnogo puta protiv Željka, gubio sam i dobijao i svaki put bismo se rukovali. Danas mu nisam pružio ruku i on zna zašto. Protivnici i treneri moraju da se poštuju međusobno. Kada imate prednost od 24 poena i u poslednjih šest sekundi radite sve da biste postigli koš, to je nepoštovanje i to veliko. Iskreno, bilo mi ga je žao. Imao je tešku nedelju, prvo incident sa šamarom, pa poraz od Olimpijakosa – rekao je Atmaan, dok srpski stručnjak nije želeo da komentariše pomenutu situaciju.

Podsetimo, Ataman je bio trener Galatasaraja, kada je u novembru 2014. godine pre utakmice u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković, posle čega je Delije nazvao teroristima. Ataman se dan kasnije izvinio, rekavši da nije znao da je navijač Zvezde stardao, zbog čega mu je mnogo žao.

"Duboko saosećam sa tragedijom koja je zadesila košarkaše Crvene zvezde i njene navijače. Tome nije mesto u sportu, ni u životu. Nisam znao za ovu tragediju tokom konferencije za novinare i zato se duboko izvinjavam", rekao je Ataman na društvenim mrežama.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠABAN ZA UŽIVANJE U SVLAČIONICI: Evo kako zvuči obrada Šaulićevog hita u izvođenju košarkaša iz Nigerije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track