(KURIR TV) ZVEZDA ČEKA RIVALA U FINALU: Crveno-beli savladali FMP i stigli na korak od odbrane Kupa
Foto: KSS

Kup radivoja Koraća

(KURIR TV) ZVEZDA ČEKA RIVALA U FINALU: Crveno-beli savladali FMP i stigli na korak od odbrane Kupa

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća, pošto su savladali FMP (98:82).

Izabranici trenera Dušana Alimpijevića će se u pokušaju da odbrane trofej u nedelju od 21 sat sastati sa boljim iz meča Partizan - Mega Bemax.

Zvezdu je predvodio sjajni Dilan Enis sa 20 poena, sve poene postigao je u prvom poluvremenu (17 u drugoj četvrtini), pratili su ga Bjelica sa 16 poena, Ročesti sa 14 i Branko Lazić sa 13 poena. Treba istaći i učinak Marka Kešelja, koji je ubacio devet poena.

U redovima FMP-a se istakao Dragan Apić sa 21 poenom, pratili su ga Čović sa 19, Simanić sa 14 i Nenadić sa 12 poena.

Prva četvrtina

U prvom minutu Stefan Lazarević je iznet sa terena. Igrač FMP-a je povredio koleno. Zvezda je polovinom prvog kvartala uspela da povede 18:13, aiio je do tog momenta na drugoj strani Filip Čović ubacio već 11 poena.

Minut pre kraja prve četvrtine FMP je posle poena Apića poveo 23:22. Prvi kvartal je završen vođstvom FMP-a 28:27.

Druga četvrtina

Zvezda je serijom 13:2 u 14. minutu vodila 38:30. Koliko je Čović vukao FMP, toliko je u prvih 15. minuta Dilan Enis sa 10 poena bio tas koji je prevagnuo na stranu Zvezde. Nešto manje od četiri minuta pre poluvremena crveno-beli su imali 13 poena viška 48:35.

Enis je ubacio 6 trojki iz sedam pokušaja za nešto više od 11 minuta, koliko je proveo na terenu. Zvezdin plej je u prvom delu meča ubacio 20 poena.

Treća četvrtina

Ni treća četvrtina se nije previše razlikovala kada je ritam u pitanju, a u uvodnom minutu videli smo pogalaganja Apića, odnosno Ročestija na drugoj strani. Upravo je Amerikanac preuzeo kontrolu nad napadima svog tima i uz pomoć Bjelice konstantno održavao FMP na bezbednoj razdaljini – 59:50.

Usledio je period koji je obeležio nešto veći broj faulova, što je daleko više odgovaralo ekipi iz Železnika, koja je do poena iz igre, posle uvodnog koša Apića, došla samo preko Simanića, na gotovo sedam minuta pre kraja. Ipak, ni to im nije pomoglo da barem malo smanje razliku, da bi posle zakucavanja Džejmsa Feldina trener Vladimir Jovanović morao da reaguje novim tajm-autom – 65:53.

Zvezda je do kraja četvrtine rutinski čuvala razliku, pa je na isteku trećeg kvaratala vodila 73:61.

Četvrta četvrtina

FMP je došao na 75:70, nakon čega je Zvezda trojkama Feldina i Kešelja,m vratila dvocifrenu prednost. Trener Vladimir Jovanović još jednom je zatražio minut odmora.

Iasko neubedljiva Zvezda je usepela da rutinski privede meč kraju i plasira se u finale, koje je na programu u nedelju od 21 sat.

Tok meča

Meč se igra u Nišu.

Oba tima su u četvrtfinalu ostvarila pobede. Zvezda koja brani trofej je tek posle produžetka i posle pšromašaja Prlje sa linije slobodnih bacanja savladala čačanski Borac, dok je FMP lako i ubedljivo pobedio valjevski Metalac (101:68).

"Kad onako pobedimo ne može se biti zadovoljan. Ali to je završena priča i moramo da se okrenemo ovome. Na sve tri utakmie moramo biti na visokom nivou. Imali smo opomenu na prvom koraku. Kup je to. Tu svako ima šansu. Stefan Janković je danas trenirao i trebalo bi da ako pobedimo, sutra bude u ekipi", istakao je trener Crbene zvezde Dušan Alimpijević.

"Protiv Zvezde moramo da popravimo mnogo. Oni se više pitaju. Energijom i trčanjem moramo da odgovorimo i pokušamo da do kraja utakmicu učinimo interesantnom", rekao je trener FMP-a Vladimir Jovanović.

U drugom polufinalu od 21 sat sastaju se Partizan i Mega Bemax.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track