(FOTO) SRPKINJE U BORBI ZA  EVROLIGU: Sonja Petrović se plasirala na F4, Milovanović, Crvendakić i Jovanović predvodile Šopron do pobeda nad Fenerbahčeom Ane Dabović!
Foto: Euroleague.net

sjajno veče

(FOTO) SRPKINJE U BORBI ZA EVROLIGU: Sonja Petrović se plasirala na F4, Milovanović, Crvendakić i Jovanović predvodile Šopron do pobeda nad Fenerbahčeom Ane Dabović!

Košarka -

Odigrani su revanš mečevi četvrtine finala Evrolige za žene.

Košarkašice Šoprona iznenadile su na gostovanju ekipu Fenerbahčea i savladale ih rezultatom 78:72. Ovom pobedom Mađarice su izjednačile rezultat u ukupnom skoru i imaće prednost domaćeg terena u majstorici.

Šopron je predvodila Jelena Milovanović sa 18 poena i 5 skokova, dok je Crvendakić dodala 10 koševa. Tina Jovanović je stala na dva poena i šest skokova.

Ana Dabović, koja nastupa za turski klub, napustila je igru ranije zbog pet ličnih grešaka, pa je zaustavljena na 8 poena i nije je bilo u igri kada je to bilo najbitnije, što se i osetilo.

Da podsetimo, Fenerbahče je slavio u prvom duelu rezultatom 60:55.

foto: Euroleague.net

Još jedna srpska košarkašica je nastupila večeras.

Sonja Petrović je sa svojim Dinamom iz Kurska upisala novu pobedu na gostovanju italijanskom Skiju i na taj način sa 2:0 otišla na F4.

foto: Euroleague.net

Dinamo je odneo pobedu rezultatom 73:60, a Sonja je za skoro 30 minuta u igri imala učinak od 10 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U ostala dva susreta Ekaterinburg je slavio na gostovanju protiv Praga rezultatom 78:72 za plasman na F4.

foto: Euroleague.net

Turski Jakin Dogu je ubedljivo savladao Burž na gostovanju rezultatom 85:66, i takođe prošao u polufinale.

Kurir sport

Foto: Euroleague

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) BAKA DALA NAJTAČNIJI ODGOVOR NA PITANJE: PENAL ILI NE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track