RASTEREĆENO NA POBEDU: Zvezda sa Dangubićem u Barseloni
Foto: KK Crvena Zvezda

nema predaje unapred

RASTEREĆENO NA POBEDU: Zvezda sa Dangubićem u Barseloni

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, pred gostovanje Barseloni u Evroligi, poručio je da očekuje da njegov tim u rasterećenom ritmu pruži dobru partiju.

Crveno-beli su put Španije krenuli u sredu, dan ranije nego inače zbog štrajka aviokompanije i kontrole leta na aerodromu u Rimu, pa će imati dovoljno vremena za pripremu utakmice sa timom koji sa klupe vodi bivši trener Zvezde Svetislav Pešić.

- Odigrali smo već preko 50 utakmica u ovoj sezoni, promenilo se dosta toga u obe ekipe. I kod njih, ali i u našim redovima gde su igrači dobili uloge... Osigurali smo prvo mesto pred plej-of ABA lige i sa te strane smo maksimalno rasterećeni. Upravo i zbog toga želimo da odigramo dobar meč i da iz toga pokušamo da dođemo do dobrog rezultata i ostanemo u trci za plej-of - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Alimpijević kaže da se dolaskom Pešić odmah u Barseloni vide pozitivni pomaci, što najbolje govori osvojen trofej Kupa kralja.

- Defanzivno je ekipa podigla nivo i podizaće formu za nacionalno prvenstvo. Iako su imali neke poraze u Evroligi posle velikih pobeda u Kupu, očekujem da će sigurno odigrati u mnogo boljem ritmu duel sa nama.

Prvak Srbije i regiona kompletan je u Barseloni jer se od povrede oporavio Nemanja Dangubić.

- U svakoj utakmici hoćemo pobedu, pa i u narednoj protiv Barselone. Imaju kvalitetan sastav, ali mi želimo da odigramo dobar meč, mirno i skoncentrisano da dođemo do pobedimo. Jesmo ih savladali u prvoj utakmici, ali dosta toga se promenilo od tada, došao im je Pešić, osvojili su Kup i vidi se napredak. Neće nam biti lako, idemo bez pritiska i da se pokažemo u pravom svetlu - zaključio je Dangubić.

Utakmica 25. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat.

Kurir sport / Tanjug

Foto: KK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) BAKA DALA NAJTAČNIJI ODGOVOR NA PITANJE: PENAL ILI NE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track