KOŠARKAŠICE SE BORE ZA PRVI TROFEJ: Održan žreb za Kup Milan Ciga Vasojević, parovi polufinala poznati posle utakmice Partizan - Kraljevo
Foto: Kosarka24.rs

Žreb za kup

KOŠARKAŠICE SE BORE ZA PRVI TROFEJ: Održan žreb za Kup Milan Ciga Vasojević, parovi polufinala poznati posle utakmice Partizan - Kraljevo

Košarka -

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu održan je žreb za Kup "Milan Ciga Vasojević" u konkurenciji košarkašica.

Borba za trofej će biti održana u petak i subotu 16. i 17. marta u Banji Koviljači.

Kapiteni klubova učesnika Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde, Olga Stepanović iz Partizana 1953 i Ana Ilić iz Radivoja Koraća izvukle su parove polufinala.

Voljom žreba je odlučeno da se u prvom polufinalu od 17 časova sastanu Crvena zvezda i trećeplasirana ekipa iz prvenstva Srbije. Od 20 časova igraće Radivoj Korać i drugoplasirana ekipa iz prvenstva Srbije.

Trenutno se Partizan i Kraljevo bore za drugu poziciju na tabeli. Crno-bele trenutno imaju pobedu više, ali se sastaju u narednom kolu posle kojeg će sve biti jasno.

Finale Kupa Milan Ciga Vasojević biće odigrano u subotu od 19 časova uz direktan TV prenos.

U okviru završnog kupa biće odigran i mini turnir za pionirke. Učestvuju Crvena zvezda, Partizan, Radivoj Korać i ekipa sastavlja od igračica iz regiona Zapadna Srbija.

Polufinalni mečevi su zakazani za petak od 12 i 14 časova, a borbe za medalje od 13 i 15 časova u subotu.

Pred brojnim gostima, generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem, potpredsednikom za žensku košarku Anom Joković, potpredsednikom za takmičenja Dušanom Projovićem, komesarom Prve ženske lige i Kupa Oljom Dragićević, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je predsednik KSS Predrag Danilović.

– Posle odlične organizacije Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ne samo ove godine, iako je ove godine bila sigurno jedna od najboljih, na redu je „Kup Milana Cige Vasojevića“. Ovom prilikom želim od srca da se zahvalim organizatorima, ljudima iz Banje Koviljače i Loznice, na velikoj pomoći oko organizacije završnog turnira. Siguran sam da ćemo gledati kvalitetne utakmice, da ćemo imati odličnu posetu kao u Nišu i da će ljudi doći da vide naše najbolje košarkašice koje će se boriti za vredan trofej. Svim klubovima želim, pre svega, puno zdravlja i da ostvare što bolje rezultate – rekao je predsednik Danilović.

Prisutnima se, ispred organizatora, obratio i pomoćnik gradonačelnika Loznice Dejan Stalović.

– Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da vam se obratim u ime rukovodstva grada Loznice. Hvala KSS što je prepoznao kapacitete i mogućnosti našeg grada i što nam je ukazao čast da organizujemo završni tunir Kupa „Milan Ciga Vasojević“. To je velika stvar za nas, što vidimo kao mogućnost i šansu da unapredimo sport u našem gradu, a naročito košarku. Iskoristili smo priliku da obavimo razgovore sa čelnicima KSS i da dosadašnju uspešnu saradnju podignemo na još viši nivo. Ekipama učesnicama želimo uspešan nastup, da ih zaobiđu povrede i da se takmiče u duhu fer pleja. Neka najbolja ekipa pobedi!

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Crvena zvezda i Partizan su se radovali po dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.

Kurir sport

Foto: kosarka24.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) BAKA DALA NAJTAČNIJI ODGOVOR NA PITANJE: PENAL ILI NE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track