ZVEZDA DOČEKUJE MORNAR Alimpijević: Mnogi žele da sklone Zvezdu sa prvog mesta
Foto: KK Crvena Zvezda

POČETAK PLEJ-OFA ABA LIGE

ZVEZDA DOČEKUJE MORNAR Alimpijević: Mnogi žele da sklone Zvezdu sa prvog mesta

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je pred početak plej-ofa ABA lige da je jasno da mnogi žele da "sklone" taj klub sa prvog mesta tog regionalnog takmičenja i da zbog toga mora da se udje u "opštu mobilizaciju".

"Vidite kakvih sve stvari ima oko kluba i šta se sve dešava u poslednje vreme, koliko ljudi žele da Zvezdu sklone ove godine sa prvog mesta. Time se klub bavi, a sportski deo ostaje nama. Ovo je momenat u kome moramo da udjemo u opštu mobilizaciju. Svima je jasno i svi vide sve ove stvari", rekao je Alimpijević.

Zvezda će u nedelju u Beogradu početi polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige protiv Mornara.

"Od početka govorimo koji je primarni cilj i došli smo do finiša. Prvi deo zadatka smo završili tako što smo obezbedili prednost domaćeg terena. Sledi glavni deo. Borili smo se za to i zato pozivam sve navijače da nas podrže jer smo mnogo puta imali prilike da vidimo koliko nam znači taj vetar u leđa", kazao je Alimpijević.

On je naveo da poslednje dve utakmice, protiv Cibone i Valensije, daju vetar u ledja njegovoj ekipi, veru i dodatnu dozu samopouzdanja.

"Više od pobede znači način na koji smo pobedili, kako smo izgledali na terenu, kao tim. Vratili smo se na ona vremena kada smo igrali ove sezone najbolju košarku. Prosto je bilo nemoguće da tim bude ravna linija, bez oscilacija. Poslednje dve utakmice nam daju za pravo da se osećamo najbolje u ovom trenutku. Naročito Valensija", rekao je trener Zvezde.

Gust i težak raspored, po njegovim rečima, ne bi trebalo da bude problem.

"Ne postoji bolja priprema od utakmica, pogotovo ako je evroligaška. Koliko god da nas je gust raspored izmučio, mislim da sada kada kreće plej-of i šanse za Top8 su minimum minimuma, prednost treba da se da osvajanju ABA lige. Treba da ostanemo zdravi i sveži za drugu utakmicu u Baru", dodao je.

Kada je reč o Mornaru, Alimpijević je kazao da veoma poštuje Mornar i trenera crnogorskog kluba Mihajla Pavićevića.

"Imaju sjajnu sezonu, vrlo dobre partije na svim frontovima. Apsolutno su zasluženo na tom mestu. Izuzetno cenim rad trenera i siguran sam nije neosnovano što su toliko puni samopouzdanja. Ali, naši ciljevi su takvi kakvi su, bez obzira na to ko je na tom mestu", kazao je Alimpijević.

Članovi Mornara su prethodnih dana davali mnogo izjava u kojima su isticali da se ne plaše Zvezde, na šta je Alimpijević imao zanimljiv komentar.

"Čitam 10 intervjua 'ne plašimo se, ne plašimo se, ne plašimo se". Imam utisak, 10 puta kada to vidim, da ipak tu postoji nešto drugo", rekao je Alimpijević uz osmeh.

Prva utakmica izmedju Zvezde i Mornara igraće se u nedelju od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić", a ulaz će biti besplatan.

kurir.rs / Beta

foto: KK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track