ZVEZDA VERUJE U ČUDO PROTIV ŠAMPIONA: Žoc i Fener će opet pasti
Foto: Fonet

Samo jako

ZVEZDA VERUJE U ČUDO PROTIV ŠAMPIONA: Žoc i Fener će opet pasti

Košarka -

Nema predaje Crveno-beli danas dočekuju Fenerbahče u 28. kolu Evrolige i žele da trijumfuju nad ekipom koju sa klupe predvodi Obradović, a na terenu Kalinić i Gudurić

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju danas (19.00, Sport klub 1) Fenerbahče u 28. kolu Evrolige i bez obzira na to što crveno-beli nemaju šanse za top 8, očekuje se dobar meč. U Pionir stiže prvak Evrope!

Trener srpskog predstavnika Dušan Alimpijević napominje da izuzetno poštuje protivnika, koga sa klupe predvodi legendarni srpski trener Željko Obradović. Zvezda je prošli put u Pioniru bila bolja.

Jedan je Željko

- Stiže nam šampion u goste, ekipa za najviše domete s fenomenalnim trenerom. Sada u završnici Evrolige, sve ekipe koje su obezbedile top 8, posebno one na vrhu, vode veliku borbu da obezbede što bolju poziciju, domaći teren i, uslovno rečeno, lakšeg protivnika u četvrtfinalu - kazao je Alimpijević i dodao:

- Uz sve to, tu je Željko Obradović, trener koji se, osim po trofejima, izdvaja po mnogo čemu, načinu na koji vodi ekipu, izvlači maksimum iz svakog igrača, načinu na koji igra njegov tim, i konačno sve njegove ekipe svojom igrom maksimalno pokažu slabosti protivničkog tima.

Trener crveno-belih ipak ističe da njegova ekipa želi pobedu protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi.

foto: Filip Plavčić

Veliki meč

- Svaki put kada igrate protiv šampiona i branioca trofeja, to je velika utakmica. Međutim, i mi smo gladni i želimo pobedu. Kada igrate pred svojim navijačima, bez obzira na okolnosti, kratak period za pripremu, nema vremena da se osvrćemo, moramo i bićemo spremni za ovu utakmicu - zaključio je Alimpijević, strateg koji je već pobeđivao velike klubove.

Oprostio incident

ŽELJKO: POŠTOVAĆEMO ZVEZDU, ALI I SEBE

Poslednje gostovanje Željka Obradovića u Pioniru nije mu ostalo u lepom sećanju, jer su mu navijači skandirali „Željko, Turčine“, što je izuzetno razljutilo srpskog trenera, koji je za taj incident okrivio rukovodstvo crveno-belih.

Ipak, sve je rešeno na najbolji način, došlo je do pomirenja, a Obradović pred današnji meč ističe da je izuzetno motivisan pred okršaj s crveno-belima.

- Život se nastavlja. Idemo u goste Crvenoj zvezdi i biće vrlo važno da mi svi igrači ostanu zdravi. Moramo da budemo motivisani u svakom meču. Treba da poštujemo i sebe i rivala i da odigramo na visokom nivou - poručio je Obradović, čiji Fenerbahče se bori za što bolju poziciju u doigravanju.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Filip Plavčić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda će se ovako pojačati u sledećem prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track