ALIMPIJEVIĆ UPOZORAVA: Nikoga, pa ni Mornar, nije lako pobediti četiri puta u jednoj sezoni
Foto: Dado Đilas

trener zvezde svestan težine zadatka

ALIMPIJEVIĆ UPOZORAVA: Nikoga, pa ni Mornar, nije lako pobediti četiri puta u jednoj sezoni

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegovim košarkašima neće biti lako protiv Mornara jer nikoga nije lako pobediti četiri puta u sezoni.

"Nikoga nije lako pobediti četiri puta u jednoj sezoni, naročito ne ekipu koja igra dobru, lepu košarku, sa mnogo samopouzdanja u šutu za tri poena. Ne mislim da će biti lako. Oni isto tako imaju želju da ne budu četiri puta poraženi od iste ekipe u jednoj sezoni", rekao je Alimpijević.

Zvezdini košarkaši će u nedelju gostovati Mornaru u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige, u kojoj će pokušati da pobede i prodju dalje.

Crveno-beli su ubedljvio pobedili u prvoj utakmici rezultatom 91:63.

"Mnogo toga zavisi, bez krivudanja od istine, od našeg starta i energije. Ne očekujem nimalo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati drugačije lice, koje su mnogo puta pokazivali u Baru gde su pobedjivali ekipe koje su na papiru bili favoriti. Drugačije se ponašaju kod kuće, stvori se lep ambijent, naročito za nas jer smo u prošloj utakmici tamo imali dobar deo svoje publike i osećali smo se komotno", kazao je Alimpijević.

Zvezda će moći da računa na Milka Bjelicu koji će biti u sastavu pošto je propustio prethodnu utakmicu. Alimpijević će moći da računa na sve osim na Nemanju Dangubića, koji je verovatno završio sezonu.

"Bjelica je u sastavu, biće u 12. Ostalo je sve isto, svi su hvala Bogu dobro, osim Dangubića. To je već standardna stvar i tako ide do kraja, kako smo i pričali", naveo je trener beogradskog kluba.

On je rekao da ekipa uspešno izlazi iz ciklusa teških utakmica.

"Neke stvari smo uradili pametno jer u nedelju je za nas najvažnija od ovih pet utakmica u desetak dana. Prilično smo svesni koliko bi nam bilo važno da polufinalnu seriju završimo u dve utakmice", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je utakmica sa Mornarom trenutno najbitnija za njegovu ekipu.

"Najbitnija utakmica za nas. Istakli smo ciljeve na početku sezone i moramo da budemo koncentrisani u Baru i da pobedimo tu utakmicu, da polufinalnu seriju završimo u dve utakmice. Dole niko nije favorit, ali daćemo sve od sebe da već u Baru to završimo. Oni pune halu, igraju dobro kod kuće. Mnogi favoriti su padali tamo i neće biti lako", rekao je Dobrić.

Utakmica izmedju Crvene zvezde i Mornara igraće se u nedelju od 20.00 u hali Topolica u Baru.

Alimpijević je pozvao navijače da podrže ekipu u Baru i izrazio nadu da će ispuniti halu jer su već "pokazali koliko znače" ekipi.

Kurir sport / Beta

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE BANE IVANOVIĆ VAZNIJI OD REPREZENTACIJE?! Ili se mediji bave trivijama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track