(FOTO) MARINA MALJKOVIĆ U FINALU EVROKUPA: Selektorka srpske reprezentacije napravila veliki uspeh sa turskim Galatasarajem
Foto: Euroleague

sjajne vesti

(FOTO) MARINA MALJKOVIĆ U FINALU EVROKUPA: Selektorka srpske reprezentacije napravila veliki uspeh sa turskim Galatasarajem

Košarka -

Srpski trener Marina Maljković odvela je svoj Galatasaraj u finale Evrokupa posle boljeg međusobnog skora u dvomeču sa Avenidom.

Naime, selektorka reprezentacije Srbije sa turskim klubom je u dvomeču bila bolja od španske Avenide i plasirala se u finale drugog najkvalitetnije košarkšakog takmičenja u Evropi.

U prvom meču turski klub je u Istanbulu slavio rezultatom 69:62, pa je sa tih sedam koševa prednosti otisao na revanš u Španije. Razlika je u ovom dvomeču bila od krucijalnog značaja, s' obzirom da se igralo na međusobni odnos poena u oba susreta.

U Španiji je rezultat glasio 57:55 za Avenidu, ali s'obzirom na prednost iz prvog meča, Galata je otišla u finale.

Pored Marine Maljković, još jedan srpski trener je na klupi Galatasaraja. U pitanju je Miloš Pađen, pomoćni trener Maljkovićeve.

Tako je Maljkovićeva, posle velikog uspeha prošle sezone i plasmana u Evroligu, još jednom oduševila sve u klubu na Bosforu.

Najbolje u redovima prvog finaliste bile su Aleksandrija Kvigli sa 24 i Gintare Petronite sa 12 poena, dok je Olivija Epupa dodala devet, uz osam skokova i tri asistencije.

Galatasaraj će za trofej (11. i 18. april) igrati protiv Hataja ili Venecije (revanš u četvrtak), i na pomolu je tursko finale, jer je Hataj u prvom meču slavio u Italiji sa 74:54.

Kurir sport

Foto: Eurocup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track