OTKRIVAMO ZAŠTO JE SALE DOBIO OTKAZ: Smenjen jer nije dao Pešiću da mu kroji tim?!
Foto: Dado Đilas

Saznajemo

OTKRIVAMO ZAŠTO JE SALE DOBIO OTKAZ: Smenjen jer nije dao Pešiću da mu kroji tim?!

Košarka -

Selektor Srbije otpušten pre osvajanja titule u Nemačkoj kako Bajern ne bi morao da produži saradnju s njim u sklopu klauzule ugovora, kaže izvor Kurira

Aleksandar Ðorđević je smenjen pre osvajanje titule u Nemačkoj kako Bajern ne bi morao da produži ugovor s njim, saznaje Kurir.

Menadžment Bavaraca s Markom Pešićem na čelu, koji se sukobio sa srpskim trenerom zbog koncepcije ekipe, tako je izbegao situaciju u kojoj bi Ðorđević iskoristio klauzulu u ugovoru po kojoj mu sleduje produžetak saradnje ili visoka finansijska nadoknada ukoliko bi ga klub otpustio posle toga.

Stručnjaci, ali i fanovi ne mogu da se načude da je Ðorđević „suspendovan“ kada je bio na pragu osvajanja titule šampiona Nemačke, a naročito ako se uzme u obzir da je klubu prvi put u istoriji doneo pehar u kupu.

- Loši odnosi na relaciji Ðorđević - Marko Pešić počeli su kada je u klub stigao Italijan Danijel Banjezi, koji je učestvovao u pravljenju jake ekipe Bamberga. On se posvađao i s trenerom te ekipe Trankijerijem, a u Bajernu je promovisan za sportskog direktora, dok je Pešić postao generalni menadžer. Počele su nesuglasice s Ðorđevićem, a Marko se priklonio Italijanu i oni su iskoristili ispadanje iz Evrokupa kako bi brže-bolje sklonili Ðorđevića. Uradili su to sada jer Saša ima klauzulu u ugovoru po kojoj mu, ako osvoji titulu, automatski sleduje produženje ugovora - priča izvor Kurira.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Bruka sa Stolicom, Bruka sa Mažićem i budalaština sa podelom bodova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track