(VIDEO) KLASA JE VEČNA! Neverovatni Manu srušio šampiona!
Foto: AP

nba plej-of

(VIDEO) KLASA JE VEČNA! Neverovatni Manu srušio šampiona!

Košarka -

Ništa od čišćenja! San Antonio Sparsi su ponovo u igri! Sparsi su slavili protiv Golden Stejta i obezbedili sebi peti meč u seriji osmine finala plej ofa NBA.

San Antonio je slavio sa 103:90 i smanjio zaostatak na 3:1 u seriji.

San Antonio je vodio tokom čitavog meča, ali se Golden Stejt poenima Kevina Durenta polako vraćao u meč sve do -2 u poslednjoj četvrtini.

Tada na scenu stupaju Đinobili i Lamarkus Oldridž. Oldridž je na kraju završio sa 22 poena i bio je najefikasniji kod "Mamuza". Đinobili je dodao 16, ali je pogađao u finišu kada se rezultat lomio. Kevin Durent je na drugoj strani ubacio 34, dok je Klej Tompson postigao 12 poena.

Trener Golden Stejta Stiv Ker na neobičan način odao je priznanje legendarnom Manuu Đinobiliju, koji u petoj deceniji igra fantastično.

"Mislim da bi trebalo da igra još dve godine. Nasmejao sam se kada je pogodio trojku iz ugla... Tipično za Manua. Znam da je star jer je bio moj saigrač, a ja sam star kao zemlja," rekao je Ker.

Košarkaši Klivlenda pobedili su Indijanu 104:100, a Toronto ekipu Vašingtona 106:98 i izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Vicešampiona je do trijumfa vodio Lebron Džejms sa 32 poena, uz 13 skokova i sedam asistencija, solidan doprinos dao je Kajl Korver sa 18, dok je kod Indijane Domantas Sabonis bio najbolji sa 19.

Vašington je vratio brejk Torontu zahvaljujući sjajnom tandemu Džon Vol - Bredli Bil.

Bil je ubacio 31, Vol 27 pogodaka za izjednačenje u seriji, uprkos tome što je na drugoj strani Demar Derozan imao 35.

Rezultati:

Milvoki - Boston 104:102 (2:2)

San Antonio - Golden Stejt 103:90 (1:3)

Vašington - Toronto 106:98 (2:2)

Indijana - Klivlend 100:104 (2:2)

Kurir sport, foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track