(VIDEO) CRNO-BELA REVIJA ZAKUCAVANJA: Partizan lako savladao Vojvodinu za šesti trijumf u nizu
Foto: KK Partizan

SUPERLIGa Srbije

(VIDEO) CRNO-BELA REVIJA ZAKUCAVANJA: Partizan lako savladao Vojvodinu za šesti trijumf u nizu

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Vojvodinu (62:88) i upisali šesti trijumf u isto toliko mečeva B grupe košarkaške Superlige.

U redovima Partizana istakli su se Najdžel Vilijams-Gos sa 16 poena i 13 asistencija, Mihajlo Andrić je takođe ubacio 16, uz četiri trojke. Amida Brajma je dodao 11, a Vanja Marinković 10 poena.

U Vojvodini bolji od ostalih bili su Krsto Bjelica sa 16 i Dejan Janjić sa 13 koševa.

Prva četvrtina

Gagić je postigao prvih šest poena za Partizan.Uz njega upisao se i Vilijams Gos, pa je Partizan vodio sa 8:6 na polovini prve četvrtine.Serijom 7:0 u osmom minutu igrači Partizana primorali su trenera Vojvodine da zatraži tajm-aut. Posebno raspoloženi su Von i Brajma i crno-beli u tom momentu imaju +8, 18:10.

Partizan je raspoloženiji za igru i posle 10. minuta ima dvocifrenu prednost 25:15.

Druga četvrtina

Nešto bolja igra Vojvodine na oba kraja terena dovela je skoro do egala, 27:23. Matović je vezao pet poena, a zatim je položio Bjelica. Trojku za prekid serije Vojvodine postigao je Andrić, 30:23.

Partizan nešto boljom igrom ponovo dolazi do osetnije prednosti. Košem Gagića i Andrića crno-beli vode sa 35:26. Uključio se i Najdžel Vilijams-Gos, koji sa četiri uzastopna poena donosi dvocifrenu prednost beogradskom klubu, 39:26.

Partizan je pre poluvreme dodao gas, pa posle dvadeset minuta ima prednost 45:29.

Treća četvrtina

Partizan je nastavio u ritmu u kom se završilo prvo poluvreme. Videli smo i zakucavanje Sija.

Raspala se igra Vojvodine u trećoj deonici. Posle kucanja Sija, loptu u koš polaže Marinković za maksimalnih +24, 57:33.

Partizan je potpuno preuzeo kontrolu nad dešavanjima na terenu i posle 30. minuta vodi 65:46.

Četvrta četvrtina

Košarkaši Partizana se poigravaju sa timom Vojvodine i samo je pitanje kojom će se razlikom završiti meč u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a

Tok utakmice

– Za nama je pet mečeva, a isto toliko ispred do kraja ligaškog dela. Vojvodina je u Beogradu pokazala da ume da bude nezgodan rival i sa tom mišlju idemo u Novi Sad. Imamo prednost u visini na svim pozicijama, kvalitet je na našoj strani, ali to moramo da pokažemo na terenu. Do sada smo pokazivali oscilacije u igri koje moramo da svedemo na najmanju meru – rekao je trener crno-belih Nenad Čanak.

Partizan je u dvorani “Aleksandar Nikolić” protiv Vojvodine slavio 90:67. Mladi bek crno-belih Aleksandar Aranitović napominje da borbenost ne sme da izostane.

– Igramo u ritmu u kom je utakmica na svaka tri dana i nema mnogo vremena za odmor i pripremu. Ipak, naša je obaveza da uvek budemo na maksimumu i ne dovodimo sebe u nezgodne situacije tokom utakmice. Favoriti smo, ali to moramo i da dokažemo na terenu – istakao je Aranitović.

Kurir sport

Foto: KK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track