(VIDEO) FMP RAZBIO PARTIZAN, BILO I PLUS 20: Panteri kaznili crno-bele koji posle 4 poena u drugoj četvrtini nisu imali snage za preokret
Foto: ABA Liga

superliga

(VIDEO) FMP RAZBIO PARTIZAN, BILO I PLUS 20: Panteri kaznili crno-bele koji posle 4 poena u drugoj četvrtini nisu imali snage za preokret

Košarka -

Košarkaši FMP-a savladali su Partizan (87:82) u okviru 7. kola Superlige Srbije.

Partizan je u prvom meču savladao "pantere" sa 94:90 i imao prednost pred ovaj susret, ali ih je potpuni sumrak u drugoj četvrtini koštao boljeg rezultata u ovom susretu.

"Crno-beli" su u tom delu postigli samo četiri poena, imali period od osam i po minuta bez koša i nakon konačnih 22:4 nisu uspeli da se rezultatski vrate.

Nije da nisu imali šanse – u poslednjoj četvrtini su uhvatili priključak, došli do -4, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

U reketu je potpuno dominirao Majkl Odžo sa 21 poenom (8-10 za dva) i čak 17 skokova, a odličnu partiju upisao je i Nemanja Nenadić sa 16 poena i 8 uhvaćenih lopti. Jeremić se zaustavio na 20 poena, dok je Simanić imao 14 poena i 5 skokova.

Na drugoj strani najbolji je bio Đorđe Gagić sa 25 poena i 7 skokova, ali je jedini dvocifreni bio Vilijams-Gos sa 18.

Prva četvrtina

Utakmica je počela zakucavanjima gagića na jednoj i Odža na drugoj strani i to u oba slučaja uz faul odbrane. Sve vreme prvog kvartala bilo je neizvesno i uglavnom nerešeno. Ipak, poene Vilijams-Gosa, pa kucanje Brajme poništili su Nenadić i Apić na druoj strani i FMP je na kraju prve četvrtine vodio 25:23.

Druga četvrtina

FMP je u prvoj polovini druge deonice potpuno kontrolisao utakmicu. Poagađali su izabranici trenera Jovanovića i polse pet minuta igre imali su 12 poena viška. U tom periodu Partizan je dao samo dva poena, pa je trener Čanaka zatražio minut odmora 37:25.

Partizan više od osam minuta nije postigao koš, a seriju od 20:0 FMP-a prekinuo je Šalić pola minuta pre poluvremena, kada je ubacio dva slobodna bacanja.

Treća četvrtina

Nisu "crno-beli" uspeli da nađu rešenje za Odža koji poentira 2+1, dok su na drugojh strani gostujući igrači veoma teško dolazili do poena. Ipak, vezali su nekoliko uspešnih napada i smanjili na 55:39. Partizan je stigao na minus 14, ali je Bursać tada pogodio trojku za domaće.

Partizan pokušava da uhvati priključak, ali domaći košarkaši za sada odbijaju te napade.

Četvrta četvrtina

Devet minuta pre kraja Partizan je imao zaostatak od 20 poena. Uspeo je tim trenera Čanka da sedam minuta pre kraja priđena 14 poena zaostataka, ali i dalje nije imao rešenje za Odža.

Gagić je sa druge strane držao Partizan u igri i šest minuta pre kraja gosti su prišli na 72:60, posle čega je Nenadić napravio nesportski faul na Siju, koji je nešto kasnije ubacio trojku, a Vilijams Gos koš za 72:67.

Nešto manje od četiri minuta pre kraja Jeremić je pogodio trojku, a Vilijams Gos brzu dvojku. Tri minuta pre kraja posle koša Simanića FMP je vodio 79:72. Simanić je zatim izblokirao Gagića i u kontri zakucao za 81:72.

Vilijams Gos se probudio i vuče Patizan u pokušaju da se potpuno vrati. Ipak prednost domaćeg tima, kretala se od 5 do 7 poena i FMP je zasluženo ostvario vrednu pobedu.

Tok meča

Partizan je prvi na tabeli grupe B sa svih šest pobeda u dosadašnjem delu prvenstva. Crno-beli su jedini neporaženi tim u dosadašnjem delu takmičenja.

FMP je drugi na tabeli sa samo jednim porazom i pet pobeda. Jedini porau doživeli su baš od crno-belih na otvaranju takmičenja rezultatom 94:90.

Dinamik je treći na tabeli dok je Vršac četvrti.

Četiri kluba iz ove grupe idu u dalje takmičenje gde se ukrštaju sa grupom A.

Kurir sport

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track