ŠOKANTNA ISPOVEST KONTROVERZNOG GAZDE PANATINAIKOSA: Hteo sam da kupim Partizan, ali su mi tražili pare ispod stola!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kakav udar

ŠOKANTNA ISPOVEST KONTROVERZNOG GAZDE PANATINAIKOSA: Hteo sam da kupim Partizan, ali su mi tražili pare ispod stola!

Košarka -

Kontroverzni predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos još jednom je uzburkao javnost, ali ovoga puta srpsku!

Janakopulos, koji u poslednje vreme žestoko napada prvog čoveka Evrolige Đordija Bartomeua, za sajt Dnevna doza košarke otkrio je da je imao nameru da kupi KK Partizan, ali da mu je tražen novac "ispod stola", a napao je i selektora Srbije Sašu Đorđevića.

- Partizan je veliki klub, navijam za njih u ABA ligi. Bio sam spreman da ga kupim pre dve godine, međutim, neki ljudi su tražili pare "ispod stola", pa je stvar, nažalost, propala - rekao je Dimitris Janakopulos odgovarajući na pitanje da li će crno-beli zatražiti specijalnu pozivnicu od Evrolige ako PAO napusti to takmičenje.

Potom je prokomentarisao i sezonu Crvene zvezde:

- Teško je takmičiti se protiv velikih klubova, sa mnogo većim budžetima nego što ima Zvezda, pogotovo ako u sezonu uđete sa dosta novih igrača.

Janakopulos smatra da je Srbija zaslužila fajnal-for Evrolige, ali sumnja da je za to plaćena velika cena.

- Srbija je država koja voli košarku, i mislim da je to sjajan izbor. Moje jedino pitanje je koliko je srpska vlada morala da plati tu privilegiju? Znam da je Bartomeu tražio četiri miliona evra da Atina dobije pravo na organizaciju fajnal-fora sledeće godine - otkrio je on.

Nikad čuli Todorić: Ova uprava sigurno nije tražila novac Savetnik predsednika Partizana i bivši sportski direktor Dragan Todorić kaže da nikada nije čuo nameru Janakopulosa da kupi klub. - Zaista ne znam ništa o tome, mogu da kažem da sadašnja uprava sigurno nema veze s tim, a ne verujem ni ona za vreme Nikole Pekovića - rekao je Todorić.

Žestoko po bivšem treneru Đorđević je lažov i lopov! Janakopulos nije u dobrim odnosima sa Sašom Đorđevićem, koji je nekada sedeo na klupi njegovog kluba. Nisu se prijateljski rastali, pa je Dimitris iskoristio i ovu priliku da ga napadne. - Saša Ðorđević je najgore ljudsko biće koje sam sreo u svom životu, neverovatan igrač, ali jako, jako loš čovek. On je sramota za vašu veliku naciju: hipokrit, lažov i lopov! - osuo je drvlje i kamenje Janakopulos.

Srbina za predsednika Evrolige Bodiroga da zameni Đordija Poznato je da vlasnik Panatinaikosa ne podnosi prvog čoveka Evrolige Đordija Bartomeua. - Ja se samo nadam da se on ozbiljno razboli i konačno da ostavku. Ili će on otići, ili će Panatinaikos napustiti takmičenje. Taj čovek je upropastio Evroligu - rekao je Janakopulos, a kao novo kadrovako rešenje vidi slavnog Srbina. - Definitivno bi Dejan Bodiroga bio pravi čovek za to.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo za koga je Zvezda izdvojila milion evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track