LEBRON DOŽIVEO KATASTROFU! Boston razmontirao Klivlend za vođstvo u finalu Istoka! (VIDEO)
Foto: AP

nba plej-of

LEBRON DOŽIVEO KATASTROFU! Boston razmontirao Klivlend za vođstvo u finalu Istoka! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Bostona pobedili su Klivlend u noći izmedju nedelje i ponedeljka sa 108:83 u prvoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige.

Boston je bio dominantan uprkos izostanku Kajrija Irvinga, a Klivlend nije bio na nivou, što govori i podatak da gostujuća ekipa u prvom poluvremenu nije dala trojku.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džajlin Braun sa 23 poena, a istakli su se još Markus Moris sa 21, Al Horford sa 20 i Dženson Tejtum sa 16.

Kevin Lav je dao 17 poena za Klivlend, dok je Lebron Džejms postigao 15 uz devet asistencija i sedam skokova.

"Nemam razloga za brigu. Kako serija odmiče postaćemo bolji, pronalazite načine da budete bolji. Nisam na koledžu, tako da ovo nije Martovsko ludilo. Bio sam u minusu i 0-1 i 0-2, bio sam u zaostatku već u plej-ofu. Kom mene nikada nema brige, iako sam odigrao loše večeras sa sedam izgubljenih lopti i bio neefikasan na šutu. Imam isto samopouzdanje bilo da je u seriji 0:0 ili gubimo. Novu šansu da budemo bolji imamo već u utorak. Za mene je prva utakmica u seriji bila ona koja se igra oprezno, ako ste pratili istoriju mojih igara. Tako da imam dobar osećaj kako će igrati protiv mene u drugom meču na osnovu onoga viđenog danas", rekao je Lebron nakon meča.

Druga utakmca finala Istočne konferencije igraće se u noći izmedju utorka i srede, takodje u Bostonu.

Kurir sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Čišćenje! Svi oni uskoro odlaze iz Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track