ŽELJKO OBRADOVIĆ: Evroligo, hvala ti!
Foto: Reuters

NAJTROFENIJI TRENER EVROPE BEZ 10. TITULE

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Evroligo, hvala ti!

Košarka -

Trener košarkaškog kluba Fenerbahče Željko Obradović zahvalio je večeras Evroligi što je završni turnir organizovan u Beogradu i izrazio nadu da će da se ponovi takvo iskustvo.

"Hvala Evroligi što je dovela fajnal-for u Beograd. Mislim da je organizacija bila savršena, nadam se da su se ljudi ovde lepo osećali. Organizacija turnira je bila neverovatna i nadam se da će da se ponovi ovakvo iskustvo", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Fenerbahče je u finalu Evrolige poražen od Real Madrida sa 85:80.

Obradović je čestitao Realu, uz reči da je španski klub zasluženo osvojio trofej.

"Real je tim koji je imao puno povredjenih igrača tokom sezone. Jednastavno, odajem im priznanje za sve. Srećan sam što su se vratili, što su uopšte došli da igraju fajnal-for. Došli su u najboljem trenutku i pokazali da su velika ekipa. Zaslužili su da pobede", kazao je Obradović.

Srpski stručnjak je čestitao i svojim igračima.

"Ponosan sam na njih, što su ponovo igrali finale Evrolige posle nekih dosta velikih promena u našem timu. Nije bilo lako tokom sezone, mnogo smo se trudili i radili da dodjemo do ovde", rekao je Obradović.

On je ocenio da je problem za njegovu ekipu utakmici protiv Reala bio veliki broj promašenih zicera, kao i veliki broj ličnih grešaka visokih igrača.

"Što se tiče utakmice detalji su odlučili, smatram da nismo odigrali odbranu kao što obično igramo. To je prvi ključ poraza, zaista lake koševe su davali pod košem. Borili sm ose dokraja, imali priliku da se vratimo, ali promašivali smo zicere, nismo imali skok posle promašenih bacanja Kozera. Imali smo motiva i bili smo spremni, ali nedovoljno za večeras", rekao je on.

"Nadam se da je za neke od mojih igrača ovo jako dobro i pozitivno iskustvo. verujem da će da budu spremni i da će da se vrate i opet igraju F4", dodao je.

Obradović nije želeo da komentarše sudjenje.

"Imali smo problema s Veselim i Melihom Mahmatogluom, koji su rano dobili dva faula. Pokušali smo onda s Melijem na centru da igramo, bilo je teško. U prvom poluvremenu smo loše reagovali u par situacija, previše smo pomagali. Koncentracije mora da bude 40 minuta", rekao je Obradović.

Trener Fenerbahčea rekao je da se ekipa okreće plej-ofu prvenstva Turske.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track