Najnovije vesti

DRAMATIČNA ISPOVEST MAJKE DRAŽENA PETROVIĆA: Mislila sam da me sin zove, a onda je usledio ŠOK! Slušalica mi je ispala iz ruke, a ja sam krenula ka BALKONU...
Foto: Profimedia, Printscreen

NEKE RANE NIKADA NE ZARASTAJU

DRAMATIČNA ISPOVEST MAJKE DRAŽENA PETROVIĆA: Mislila sam da me sin zove, a onda je usledio ŠOK! Slušalica mi je ispala iz ruke, a ja sam krenula ka BALKONU...

Košarka

Na današnji dan pre tačno 25 godina u saobraćajnoj nesreći kod nemačkog Ingolštata život je izgubio legednarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš - Dražen Petrović.

Draženova majka, Biserka Petrović, otkrila je kako je saznala da je izgubila voljenog sina.

 

foto: Profimedia

 

"Ne mogu da verujem da je prošlo 25 godina bez mog Dražena. Tok 7. juna 1993. godine čekala sam da me sin nazove. Bio je običaj da me nazove kad prođe deo puta. Zazvonio je telefon, javila sam se, mislila sam da je on. Nažalost, nije bio on. Iz Nemačke je zvala Makedonka, koja me je na hrvatskom jeziku prvo pitala da li je stan Petrović, kada sam rekla da jeste, ona je rekla da je Dražen poginuo. Počela sam da plačem, slušalica je ispala iz ruku i u takvom stanju sam krenula prema balkonu...", rekla je za 24sata.hr Biserka dodavši:

 

"To me je toliko pogodilo... Na sreću, u stanu je bio moj muž, koji me je u tom trenutku zaustavio. Bili su to najteži dani u mom životu. Sahrana pred hiljadama i hiljadama ljudi... ".

 

Dva dana nakon sahrane Biserka je otišla na grob svog sina, tamo je srela čoveka čije reči su joj se urezale u sećanje za sva vremena.

 

"Otišla sam na njegov grob, a tamo je bio jedan čovek koji mi je rekao: 'Vi ste ga rodili, ali on pripada svima nama. On je naš Dražen.' Te reči nikada neću zaboraviti. Svi smo plakali za njim."

 

Često idem na njegov grob. Uvek odnesem sveže cveće i zapalim sveću. 

 

Biserka je srećna jer ga ljudi nisu zaboravili, i posle 25 godina ga vole i cene zbog svega što je uradio za košarku.

 

"Čini mi se da je bilo nemoguće ne voleti ga. Kao majka sam srećna što danas u Hrvatskoj mnoge dvorane nose ime po mom preminulom sinu".

 

Kurir sport/24sata.hr
Foto: Profimedia

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan doveli sjajne napadače za iste pare

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...