MARINA MALJKOVIĆ PORUČUJE: Sanjajte velike snove i trudite se da ih ostvarite
Foto: Promo

Pokret za žensku košarku na kraju treće sezone podelio medalje malim košarkašicama

MARINA MALJKOVIĆ PORUČUJE: Sanjajte velike snove i trudite se da ih ostvarite

Košarka -

Pokret za žensku košarku Marina Maljković završnom manifestacijom u maloj sali Štark arene obeležio je završetak još jedne uspešne sezone u kojoj je sprovodio projekat besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

U trećoj sezoni radilo se na 20 lokacija u Beogradu i Srbiji sa preko hiljadu devojčica na više od 2.000 redovnih besplatnih treninga.

-Veoma sam ponosna na sve moje devojčice iz Pokreta. Pokazale smo danas veliku snagu, jer smo mi pokret lepog ponašanja, dobrih osobina i zdravog okruženja. Mi smo pokret koji se bori za budućnost ženske košarke u Srbiji, a verujem da će ona biti svetla - rekla je Marina Maljković.

Ona je istakla veliko zadovoljstvo postugnutim rezultatima i najavila je da će se program besplatnih škola košarke odvijati i u školskoj 2018/19 godini.

-Priču želimo da podignemo na viši nivo. Da se pored masovnosti posvetimo i kvalitetu. Da talentovanim pružimo mogućnost da se razvijaju na pravi način, da se izgrade kao košarkašice kako bi nam jednog dana mahale sa balkona sa zlatom oko vrata - istakla je Marina Maljković.

foto: Promo

Iz Kraljeva su stigli specijalni gosti Pokreta za žensku košarku Marina Maljković. Maju Kovačević, majku jedanaestoro dece Marina Maljković je posebno pozdravila i istakla da su ona i njena porodica veliki heroji današnjeg vremena. Na kraju, srpska selektorka je poručila malim košarkašicama da budu vredne i ambiciozne u svakom poslu koji započinju.

-Budite odlične u školi, ponašajte se primerno u društvu i budite redovne na treninzima. Od vas očekujem samo da dajete svoj maksimum i da uvek budete srećne zadovoljne i vesele. Sanjajte velike snove i trudite se da ih ostvarite, a mi ćemo biti tu da vas podržimo - zaključila je Marina Maljković.

Marina Maljković se posebno zahvalila svim kompanijama, institucijama i pojedincima koji su pomogli da Pokret raste i razvija se u pravom smeru. Besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta nastavljaju sa radom 1. septembra.

foto: Promo

Kurir sport

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track