BOMBA NA KALEMEGDANU: Zvezda zove Stefana Markovića?!
Foto: euroleague.net

Saznajemo

BOMBA NA KALEMEGDANU: Zvezda zove Stefana Markovića?!

Košarka -

Košarkaš Himkija Stefan Marković mogao bi da pojača Crvenu zvezdu za narednu sezonu, jer prema nekim informacijama klub iz predgrađa Moskve želi da se raskine ugovor sa našim košarkašem.

Naime, Rusi su čak spremni i na to da pola plate oni i dalje daju našem igraču, a drugi deo klub koji ga bude angožovao. Za njegove usluge zaintersovali su se i prvi ljudi crveno-belih, ali najveći problem mogu biti mesečna primanja, koja bi trebalo da se izdvoje za njegov dolazak na Mali Kalemegdan.

Činjenica da Zvezda nije mogućnosti da čak obezbedi i pola plate, pa pokušavaju da nađu model koji bi odgovarao obema stranama. Ostaje da se vidi, kako će se razvijati situacija oko Markovića, ali nema sumnje da su za bivšeg reprezentativca Srbije zaintersovani i mnogi drugi klubovi širom Evrope.

Poznato je da ovo nije prvi put da Zvezda želi da angažuje pleja Himkija, i pre nekoliko godina kada je trener crveno-belih bio Svetislav Pešić, ali do transfera nije došlo i Marković je ostao u Hemofarmu, a posle toga je otišao u Italiju.

- Najbliži sam bio posle moje treće sezone u Hemofarmu, kada je Pešic bio trener. Nije se desilo. Dosta je teška priča, ne volim da govorim o takvim stvarima javno, nikada nisam bio takav, ali istina je bila drugačija u odnosu na ono što se tada govorilo - rekao je Marković za Sport klub pre nekih godinu dana.

Velike ambcije

Tim za povratak u Evroligu

Zvezda ima velike ambicije za narednu sezonu i da se odmah vrate u Evroligu. Najbolji pokazatelji su dolazak trenera Milana Tomića, koji ima velikog iskustva u ovom takmičenju. Pritom vratili su Majka Cirbedsa, koji takođe ima velikog internacionalnog isksutva, a angžovali su i američkog pleja Bili Barona, Dušana Ristića i Majkla Odža.

Stefan Marković Rođen: 25. aprila 1988 Mesto: Beograd Brak: Oženjen Deca: Ima dvoje dece

Statitiska za prošlu sezonu u Himkiju 33 utaklmice odigrao 286 poena 4.5 u proseku po meču 149 skokova 248 asistencije

EKIPA KURIRA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track