Najnovije vesti

VUJOŠEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Idem na transplataciju, a Partizan me zavlači za dug!
Foto: Saša Pavlić

razočaran

VUJOŠEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Idem na transplataciju, a Partizan me zavlači za dug!

Košarka

Pregledi koje je Duško Vujošević obavio u Istanbulu su protekli po planu, a do transplantacije bubrega potrebno je najpre da uradi zahvat na srcu.
Nisu to jedini problemi koje muče Vujoševića.

Njegov bivši klub Partizan, i pored obaveze da isplati dugovanja u nametnutoj dinamici, to nije uradio u skladu s obavezama. Prema rečima najtrofejnijeg trenera u istoriji crno-belih, rukovodstvo Partizana je sa delom FIBA mimo njega napravilo dogovor da se dug usitni.


- Sve ide po planu, uradio sam preglede u Istanbulu. Međutim, pre transplantacije je potrebno odraditi neke intervencije na srcu, odnosno ugradnju stenta. Odlučio sam da taj zahtev uradim u Beogradu. Potom bi trebalo da prođe određeno vreme kako bih se oporavio i onda ću ponovo otići u Istanbul, gde bi trebalo da uradim transplantaciju bubrega - rekao je Vujošević, a na pitanje kada bi konačno to trebalo da se desi, odgovara:
- Prema nekim procenama, za tri meseca.

 

Partizan je Vujoševiću trebalo da isplati ratu duga koji imaju prema njemu kako bi klub izbegao blokadu FIBA. Međutim, u dogovoru Partizana i nekih ljudi iz FIBA taj dug je podeljen na delove, ali čak ni posle toga nije došlo do očekivane realizacije.

 

- Uplatili su jedan deo, umanjen za 33 odsto od obaveze, i to uz kašnjenje. Ne znam više šta bih rekao. U situaciji kada idem na transplantaciju i kada mi je potreban novac, oni pokazuju nepoštovanje. Očigledno su pronašli pacovske kanale prema nekim ljudima iz FIBA i izdejstvovali da FIBA ne poštuje striktno odluke BAT, kao ni sopstvena pravila. Košarkaški savez Srbije ne reaguje na ovakvo ponašanje kluba koji krši pravila FIBA, a simptomatično je da većina košarkaških saveza drugih zemlja to radi - dodao je Vujošević.

 

Košarkaši savez BiH saopštio je da će u dogovoru sa Vujoševićem selekciju Bosne i Hercegovine u dva predstojeća meča, protiv Finske (13. septembar) i Češke (16. septembar), voditi Mensur Bajramović.
- Trenutno sam koncentrisan na rešavanje zdravstvenih problema i to je prioritet. Naravno, mogu da pomognem reprezentaciji BiH savetima, ali videćemo - rekao je Vujošević.

 

Kurir sport/Predrag Gajić Foto: Saša Pavlić

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...