NIKOLA JOKIĆ ĆE BITI OL-STAR: Srpskog košarkaša već vide na najvećoj utakmici NBA lige
Foto: Starsport©

AMERIKANCI HVALE JOKIĆA

NIKOLA JOKIĆ ĆE BITI OL-STAR: Srpskog košarkaša već vide na najvećoj utakmici NBA lige

Košarka -

ESPN očekuje da će srpski košarkaš Nikola Jokić ove sezone da debituje na Ol-staru.

ESPN, koji je pre nekoliko nedelja puštao snimke Jusufa Nurkića na vest o Jokićevom maksimalnom ugovoru u Denver Nagetsima (148M$), očekuje da se Srbin nađe među najboljim NBA igračima iz Bena Simonsa i Donovana Mičela.

Uprkos tome što iza sebe ima tri odlične sezone, Jokić nije bio preterano u centru pažnje NBA javnosti osim u široj zoni Denvera i zbog pojedinih impresivnih poteza.

Međutim, fantastična prethodna sezona sa dabl-dabl prosekom od 18,5 poena i 10,7 skokova, uz 6,1 asistencija konačno je dovela Jokića tamo gde mu je mesto.

"Jokić je jedan od mnogobrojnih talenata u Denverovom timu, a njegov ukupni skup veština ga čine glavnim kandidatom za Ol-star nastup ili kao starter ili kao rezerva, pre ili kasnije. Ako Nagetsi naprave "skok" koji od njih mnogi očekuju u novoj sezoni, sa Jokićem kao velikim delom te slagalice, imaće priliku da oseti Ol-star", analizira ESPN.

Jokić je možda još prošle sezone zaslužio mesto u Ol-star timu Zapada, ali je Lamarkus Oldridž (22,4p; 8,4sk; 2as) ipak centar San Antonio Sparsa koji su redovni učestnici plej-ofa, gde Srbin tek treba da uvede Nagetse.

Ukoliko konačno Denver bude u konkurenciji za osam najboljih timova na Zapadu, nema sumnje da će Jokić u februaru prvi put nastupiti na Ol-star meču.

Iza Simonsa, Mičela i Jokić, ESPN manje šanse da se prvi put nađu na Ol-staru daje Džejsonu Tejtumu, Rudiju Goberu, Džejlenu Braunu, Krisu Midltonu, Devinu Bukeru, Si Džeju Mekalumu i Klintu Kapeli.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track