NIKOLI PONOVO VAŽNIJA NBA LIGA: Denver ga skupo platio, pa sad traži da Jokić ne igra za Srbiju!
Foto: Starsportphoto

Neće da Rizikuju

NIKOLI PONOVO VAŽNIJA NBA LIGA: Denver ga skupo platio, pa sad traži da Jokić ne igra za Srbiju!

Košarka -

Klub iz Kolorada sugerisao našem reprezentativcu da preskoči mečeve kvalifikacija jer ne žele da rizikuju da im se najbolji i najskuplji igrač povredi pred početak sezone

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević napravio je "drim-tim" spisak za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Estonije, a zasad je jedino sigurno da se neće odazvati najbolji - Nikola Jokić!

Iako su se ljubitelji Srbije nadali da će konačno videti popularnog Džokera u srpskom dresu, od toga nema ništa, a po svemu sudeći, najveći uticaj na ovakvu Jokićevu odluku ima njegov klub Denver. Portal Denver Stifs, koji je blizak Nagetsima i prati sva dešavanja vezana za ekipu iz Kolorada, oglasio se odmah po objavljivanju Saletovog spiska.

- Sada je važno da se naglasi na ovo ne znači da će Jokić da igra u kvalifikacijama ove jeseni. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je za svaki slučaj Jokića dodao na spisak. Većina utakmica u kvalifikacijama će biti odigrana kada počne sezona u NBA, ali Srbija ima i dve utakmice u septembru, kada su aktuelni NBA kampovi. U teoriji, Jokić bi tada mogao da igra za nacionalni tim - navedeno je u tom tekstu.

Očigledno da su Nagetsi "sugerisali" Nikoli da i ovaj put preskoči reprezentativne akcije jer su u njega uložili ogroman novac (146 miliona dolara) i ne žele da rizikuju da im se glavni igrač povredi pred početak sezone.

Još u maju je bilo jasno da Đorđević ne može da računa na Jokića, pošto je centar Denvera tada izjavio da je objasnio selektoru o čemu se radi. Prošlog leta problem je bilo potpisivanje ugovora, te je Nikola hteo da maksimalno spreman uđe u sezonu od koje mu je zavisila visina primanja. Sada, kada je sve to rešeno, pojavila se druga priča.

Reprezentacija sigurno u mečevima protiv Grčke (13. septembar, Kipar) i Estonije (16. septembar, Beograd) neće biti previše oštećena Nikolinim neigranjem, jer će Đorđević na raspolaganju imati jak tim. Mnogo više su oštećeni navijači Srbije, posebno oni mlađi, koji su u mogli da gledaju Jokića na delu.

Kvalifikacije za SP Grupa L 13. septembar Estonija - Nemačka 19.00 Grčka - Srbija 21.00 Izrael - Gruzija 21.00 16. septembar Nemačka - Izrael 18.00 Gruzija - Grčka 19.00 Srbija - Estonija 20.15

1. Nemačka 6 6 0 508:414 12 2. Grčka 6 6 6 0 513:432 12 3. Srbija 6 4 2 514:449 10 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 4. Izrael 6 3 3 438:458 9 5. Gruzija 6 2 4 460:495 8 6. Estonija 6 2 4 415:459 8

Kurir sport/foto: Starsport©

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track