BUGARI NAPRAVILI SENZACIJU: Francuska poražena, De Kolo i Batum POLUDELI!
Foto: FIBA

kvalifikacije za sp

BUGARI NAPRAVILI SENZACIJU: Francuska poražena, De Kolo i Batum POLUDELI!

Košarka -

Košarkaši Nemačke, Finske, Češke i Gruzije ostvarili su danas pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Nemačka je na gostujućem terenu pobedila Estoniju sa ubedljivih 86:43 u prvom kolu Grupe L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Nemci su već u drugoj četvrtini imali prednost od 25 poena, da bi je do kraja utakmice povećali na 43 poena i ostvarili novu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Denis Šreder sa 18 poena, dok su po 12 postigli Maik Cirbes i Danilo Bartel. U poraženom timu najbolji je bio Rejn Vejderman sa 14 poena.Ovim trijumfom reprezentacija Nemačke je zadržala maksimalan učunak u kvalifikacijama, ima sedam pobeda i prva je na tabeli Grupe L.

U drugoj utakmici te grupe, Gruzija je pobedila Izrael sa 85:80.

Košarkaši Gruzije su na kraju druge četvrtine imali prednost od 12 poena, da bi Izrael šutevima sa poludistance uspeo da preokrene rezultat i u poslednji period udje sa tri poena prednosti. U poslednjim minutima utakmice košarkaši Gruzije napravili su novi preokret i sa sedam vezanih poena ostvarili pobedu.

Gruzija i Izrael sada imaju skor od tri pobede i četiri poraza.

Košarkaši Češke pobedili su Rusiju sa 80:78 u prvom kolu Grupe K. Utakmicu sa nekoliko rezultatskih preokreta, Česi su rešili u poslednjim sekundama kada su pri rezultatu 78:78 pogodili za dva poena. U drugoj utakmici iste grupe, Finska je pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 85:81.

Finci su bili u rezultatskoj prednosti tokom cele utakmice, a na početku poslednje četvrtine njihova prednost bila je 24 poena. Uspeli su košarkaši Bosne i Hercegovine da smanje zaostatak na tri poena, da bi Finska novom serijom poena rešila pitanje pobednika.

Košarkaši Bugarske su ranije danas napravili veliko iznenadjenje, pošto su na svom terenu pobedili Francusku sa 74:68.

Francuska i Češka zauzimaju prva dva mesta u Grupi K sa šest pobeda i jednim porazom, Finska je treća, a Rusija četvrta.

Kurir sport/Beta

Foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track