DRAME U TBILISIJU I LAJPCIGU: Grčka pobedila Gruziju košem u poslednjoj sekundi, a Nemačka savladala Izrael posle produžetaka i pomogli Srbiji (VIDEO)
Foto: FIBA

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

DRAME U TBILISIJU I LAJPCIGU: Grčka pobedila Gruziju košem u poslednjoj sekundi, a Nemačka savladala Izrael posle produžetaka i pomogli Srbiji (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Grčke pobedili su Gruziju u Tbilisiju 86:85, dok su Nemci savladali Izrael u Lajpcigu posle produžetaka 112:98 i postali prve evropske reprezentacije koje su obezbedile učešće na Svetskom prvenstvu u Kini sledeće godine.

I Grci i Nemci u Grupi L imaju učinak 8-0, a današnjim pobedama pomogli su Srbiji, jer su Gruziju i Izrael odaljili od borbe za treće mesto i plasman na Mundobasket.

Pred 9.000 navijača u Tbilisiju viđena je drama. Domaćin je vodio 85:79, ali su gosti pobedili najviše zahvaljujući Papanikolauu koji je u finišu postigao pet poena, uključujući i dvojku za trijumf iz kontre u poslednjoj sekundi.

Blistao je Kalates koji je zabeležio 31 poen, sedam asistencija i pet skokova.

I Nemačka je slavila takođe posle trilera.

Regularni tok završen je rezultatom 92:92, a onda je domaćin u produžetku dodao gas i taj deo igre dobio ubedljivim rezultatom 20:6 za konačnih 112:98.

Na tabeli Grupe L vodi Grčka (8-0), a slede je Nemačka (8-0), Srbija (4-3), Gruzija (3-5), Izrael (3-5) i Estonija (2-5).

"Orlovi" se večeras u Beogradu sastaju sa Estonijom, a igraju i Nemačka - Izrael.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FIBA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track