NEVIĐENA BRUKA PARTIZANA: Crno-beli deklasirani od Zadra u beogradskoj Areni! Peti uzastopni poraz ekipe Nenada Čanka! Grobari traže smenu trenera! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

aba liga

NEVIĐENA BRUKA PARTIZANA: Crno-beli deklasirani od Zadra u beogradskoj Areni! Peti uzastopni poraz ekipe Nenada Čanka! Grobari traže smenu trenera! (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana nastavuili su niz poraza, pošto su u petom kolu regionalne ABA lige pred osam hiljada navijača u beogradskoj Areni izgubili od Zadra (85:95).

1 / 20 Foto: Starsport©

Partizan je veliki deo meča bio u zaostatku, posebno u drugom poluvremenu kada je imao mnogo problema u skoku pod svojim košem i šutu. Markus Pejdž, koji je u prva tri kvartala ubacio četiri trojke donekle je ispraćen samo od Stefana Jankovića, koji je pokazao da će biti pojačanje za tim, koji je računajući regionalnu ligu i Evrokup doživeo peti neuspeh u nizu.

U bledom timu Partizana odskočili su jedino Stefan Janković sa 17 poena i Markus Pejdž sa 14, dok je kod Zadrana briljirao je Luka Božić sa 27 poena.

Arena polako postaje ukleto mesto za crno-bele, koji su se vratili u novobeogradsku halu posle četiri godine, prvi put od "one" trojke Nolana Smita, i ponovo je po Beograđane bio koban jedan hrvatski tim.

Ono što je u ovom trenutku isto tako važno napomenuti, bio je ovo peti poraz Partizana u nizu (Mornar, Valensija, Krka, Asvel, Zadar), pa je Nenad Čanak sada praktično doveden u bezizlaznu situaciju, jer su i Grobari tražili da napusti klupu tima iz Humske čiji je kao igrač bio i kapiten.

foto: Starsport©

Prva četvrtina

Lendejl je zakucavanjem postigao prve poene za Partizan. Partizan je posle trojke Sija na isteku trećeg minuta izjednačio na 6:6, da bi gosti zatim, mini serijom 4:0 primorali Čanka da zatraži minut odmora.

Partizan je u prvih pet minuta utakmice pogodio tri trojke (dve Pejdž) i tako držao priključak sa Zadrom. Ipak, nešto manje od tri minuta pre kraja prvog kvartala poenima Jankovića Partizan je prvi put poveo 18:17.

Do kraja četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu. Posle prvih deset minuta na semaforu je stajalo 23:23.

Druga četvrtina

Za minut i dvadeset sekundi u drugoj deonici Partizan je na krilima Markusa Pejdža poveo 30:27. Partizanov Amerikanac za sada ima 11 poena. Zadar je odgovorio na isti način, pa je serijom 11:0 preuzeo vođstvo.

Partizan je prvi prekršaj u drugom kvartalu napravio manje od dva minuta pre kraja poluvremena. Ekipe su se u obe deonice smenjivale u vođstvu praveći serije. U takvoj košarci Zadar, koji je pred ovaj duel trenerom Antom Nazorom smenio Aleša Pipana je vodio 48:40.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Treća četvrtina

Drugo poluvreme počelo je poenima Zadra. U Areni ima nešto manje od 8osam hiljada gledalaca. U prva tri minuta trećeg kvartala za Partizan su pogađali samo Janković i Nikolić. Zadar je tada vodio 47:56.

Markus Pejdž je četvrtom trojkom spustio Partizanov zaostatak na jednocifren, ali je tada tim trenera Čanka primio koš i faul i ponovo bio na minus 11 - 63:52. Da stvar bude gora, domaći su četiri faula pre bonusa napravili tako da su dva puta primili koš, a jednom je Pejdž načinio nesportski faul.

Grobari zvižde izabranicima trenera Čanka koji je već uzeo dva minuta odmora. Partizan nema kontrolu skoka, a uz tio mu je i šut slab. Zato i ne čudi što Zadrani koji imaju desetak uhvaćenih lopti više vode 73:57.

Četvrta četvrtina

Partzizan nema rešenje za igru Zadrana. Vreme teče, ali se zaostatak tima trenera Čanka ne smanjuje. U Areni kao da svi čekaju kraj meča. Četiri minuta pre kraja Gagiću je dosuđena nesportska lična greška, druga Partizanova u meču.

Trojkama na samom kraju Partizan je smanjio zaostatak i poraz učinio koliko toliko ptistojnim.

Tok meča

Crno-beli se nakon više od četiri godine vraćaju u najveću dvoranu u Srbiji, pošto je hala "Aleksandar Nikolić" zauzeta.

Partizan ima nekoliko loših rezultata iza sebe, pa bi promena ambijenta mogla da "preseče" niz poraza.

"Teška je situacija, ali smo izlazili i iz težih. Nemamo izbora i jasno je da je pobeda jedina opcija", rekao je trener Partizana Nenad Čanak.

Košarkaš Vanja Marinković veruje u pobedu.

"Pred nama je utakmica u kojoj moramo da pobedimo. Svesni smo da smo sposobni da igramo daleko bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih desetak dana. Zadar će ući u meč sa velikom željom i energijom, ali sam ubeđen da ćemo mi pobedu želeti pobedu", rekao je Marinković.

Utakmica između Partizana i Zadra igra se od 21 sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track