Najnovije vesti

EH, DA NIJE BILO POVREDA, DANAS BI BIO BOLJI OD DŽORDANA: Bio je najmlađi MVP u NBA ligi, povrede su mu uništile karijeru, a sada je ubacio 50 poena za jedan meč i ostvario rekord karijere! Derik Rouz SE VRATIO!
Foto: AP

NESTVARNA PRIČA

EH, DA NIJE BILO POVREDA, DANAS BI BIO BOLJI OD DŽORDANA: Bio je najmlađi MVP u NBA ligi, povrede su mu uništile karijeru, a sada je ubacio 50 poena za jedan meč i ostvario rekord karijere! Derik Rouz SE VRATIO!

Košarka

Ovo je priča o najmlađem MVP igraču lige, ovo je priča o "Ruži", ovo je priča o čoveku kojeg svi moraju voleti, priča o Deriku Rouzu!

Zašto baš on? Zašto su baš njegova kolena morala da budu uništena, zašto baš njegova karijera? Bio je u punom naletu, izgledalo je kao da će postati najveći svih vremena. Izgledalo je kao da će se Bullsi konačno opet naći na tronu. Svi su mislili da će se to desiti, ali Bog i sudbina jednostavno nisu to želeli.

Bio je neverovatno atletičan i brz igrač, niko mu ništa nije mogao. Ali, bio je previše atletičan i previše brz da bi njegova kolena to mogla izdržati. Derik Rouz nikada u karijeri nije imao baš puno sreće.

Na kraju prve sezone 2008/09 Derik Rouz je osvoji ROTY nagradu. Pružao je odlične partije i odveo svoje Bullse u play-off. Derik Rouz je na prvoj play-off utakmici u karijeri zabeležio 36 poena i 11 asistencija! Već naredne godine nastavljaju da se nižu uspesi za popularnog D-Rouza. U sezoni 2009/10 beleži svoj prvi All-Star nastup. A, onda, onda je usledila najbola sezona u karijeri ovog momka. Sezona 2010/11 ostaće upamćena kao sezona u kojoj je jedan dvadesetdvogodišnjak osvojio MVP nagradu! To je bila sezona za pamćenje. Derik je igrao nestvarno.

Prva utakmica play-offa za sezonu 2011/12. Igrali su Bullsi protiv Filadelfije. Ostalo je još 1:22 do kraja zadnje četvrtine. Derik Rouz ima loptu u rukama kreće u prodor i onda, onda se dogodilo ono najgore. Derik Rouz je nezgodno doskočio i samim tim povredio koleno. Sada će mnogi reći prokleti Tibodeau zašto si ga morao držati do kraja kad si imao dobijenu utakmicu? Derik Rouz nas je pre par dana podsetio malo na onog starog, neverovatnog Derika Rouza iz starih dana. Postigao je 50 poena i teren napustio u suzama. Tada su svi pravi ljubitelji NBA lige barem pustili jednu suzu iz oka, svima nama je bilo žao tog majstora... Može za kraj samo da se kaže jedno -  FORMA JE PROLAZNA, A KLASA JE VEČNA!

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...