TOMIĆ UOČI VEČITOG DERBIJA SA PARTIZANOM: Moramo na 120 odsto; Lazić: Čvrsto...
Foto: Starsport

Crveno-beli gostuju večitom rivalu

TOMIĆ UOČI VEČITOG DERBIJA SA PARTIZANOM: Moramo na 120 odsto; Lazić: Čvrsto...

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je da njegov tim mora da pruži i više od maksimuma kako bi savladao Partizan u večitom derbiju.

"Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo naš cilj. Sigurno je potrebno da se odigra borbeno, ali sa puno pameti u oba pravca. Igramo pred njihovom publikom i neophodno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou", rekao je Tomić za klupski sajt.

Trener crveno-belih nema probleme sa povredama igrača, pa može da računa na sve raspoložive snage.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić podseća da u derbijima nije bilo presudno ko je domaćin, već da su odlučivali drugi detalji.

"Ono što je za nas važno je da odigramo našu igru i ponovimo neke dobre utakmice u kojima smo pokazali šta možemo. Preduslov za to je da odigramo čvrsto u odbrani, sa maksimalno koncentracijom i pridržavajući se plana iz svlačionice. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za nakon povratka iz Andore i očekujem dobru utakmicu", rekao je Lazić.

Prvi ovosezonski večiti derbi, u okviru 9. kola ABA lige, zakazan je za sutra sa početkom u 17 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Tanjug Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track