ZAGORAC: Mentalna priprema najvažnija pred Zvezdu
Foto: ABA Liga

Crno-beli domaćini u večitom derbiju

ZAGORAC: Mentalna priprema najvažnija pred Zvezdu

Košarka -

Košarkaš Partizana Rade Zagorac rekao je danas da je mentalna priprema najvažnija pred duel s Crvenom zvezdom i da se dobro oseća pred svoj prvi "večiti" derbi.

"Ovo je moja debitanska sezona u Partizanu, sve je debitansko ove sezone, pa tako i derbi. Imao sam sličnih utakmica, dosta finalnih i polufinalnih serija bilo protiv Partizana ili Zvezde. Imam neki početni osećaj kako to može da izgleda", rekao je Zagorac na konferenciji za novinare.

Partizan će u subotu igrati protiv Crvene zvezde u devetom kolu ABA lige.

"Priprema se ne razlikuje previše, najvažnija je mentalna priprema, reset prethodnih utakima i dovodjenje u fazu da sve zamisli trenera možemo da sprovedemo", kazao je Zagorac.

On je naveo da se oseća dobro kada je reč o povredi nosa.

"Dobro se osećam, nos mora u hodu da prolazi proces rehabilitacije, ne bih tražio alibi vezano za masku, to je što je", dodao je.

Kada je reč o lošoj seriji Partizana, Zagorac je rekao da je to deo razvoja ekipe.

"Ovi porazi treba da bude deo razvoja koji ovaj tim mora da prodje, nije lepo gubiti, ali atmosfera je dobra. Svi igrači su svesni da to treba da se dešava kako bismo ostvarili konačan cilj", rekao je Zagorac.

Američki košarkaš iz Partizana Markus Pejdž je naveo da je uzbudjen pred "večiti" derbi o kojem je mnogo toga čuo.

"Imao sam prilike da na koledžu igram utakmice koji su najsličnije ovom derbiju, gde prethodni učinak ne znači ništa. Ne znam do kraja kakav je osećaj igrati derbi, ali znam kako izgledaju utakmice sa takvim nabojem", kazao je Pejdž.

Utakmica između Partizana i Zvezde igraće se u subotu od 17.00 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

Beta Foto: ABA Liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track