SUSRETI NA SAJMU SPORTA: Božidar Maljković ugostio košarkaške legende (FOTO)
Foto: SSS

NA ŠTANDU OKS

SUSRETI NA SAJMU SPORTA: Božidar Maljković ugostio košarkaške legende (FOTO)

Košarka -

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, u društvu potpredsednika Žarka Zečevića i Bogdana Obradovića, primio je danas na štandu OKS-a prvog dana Sajma sporta velikane košarke nekadašnje Jugoslavije.

Predvođeni Ivom Daneuom, koji je 1968. vodio reprezentaciju do srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Meksiku, tu su bili i Vital Ajzelt, Dragoslav Ražnjatović, Nemanja Đurić, Slobodan Gordić, Nikola Plećaš i drugi koji su 60-ih godina osvajali i svetska i evropska odličja, saopštio je OKS.

Maljković je iskoristio priliku da Ivu Daneu uruči i plaketu koje su prethodno u znak zahvalnosti uručene i drugim sportistima koju su pre 50 godina osvojili medalje za Olimpijskim igrama u Meksiku 1968.

Prvog dana sajma u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije organizovan je i "Olimpijski čas".

Kroz niz zabavnih i edukativnih radionica mladji posetioci Sajma mogli su da nauče koji su olimpijski simboli, olimpijske vrednosti, ali i neke važne momente iz istorije olimpizma.

Uz veliki broj posetilaca na štandu OKS zabavili su se i srpski sportisti medju kojima i strelci Zorana Arunović, Andrea Arsović, karatistkinja Jovana Perović, kajakaši Milenko Zorić, Marko Dragosavljević, Nikolina Moldovan, kao i mlade olimpijke osvajačice medalja na Igrama mladih održanim u Buenos Ajresu Marija Malić (streljaštvo) i Ivana Perović (karate).

1 / 8 Foto: SSS

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: SSS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track