SRBIJA POSLE DRAME PORAŽENA U IZRAELU: Košarkašima visi plasman na Mundobasket! Saletovi Orlovi moraju da pobede Grčku! (VIDEO)
Foto: KSS

IDEMO, SAMO HRABRO

SRBIJA POSLE DRAME PORAŽENA U IZRAELU: Košarkašima visi plasman na Mundobasket! Saletovi Orlovi moraju da pobede Grčku! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Izraela u Tel Avivu u prvom meču novembarskog "prozora" kvalifikacija za Mundobasket.

Izrael je slavio rezultatom 83:74, čime se približio Srbiji na jednu pobedu.

U timu Srbije najefikasniji je bio Milosavljević sa 17 poena. Simonović je postigla 13 poena, Raduljica 12, a Birčević 10.

Kod domaćina Pnini je postigao 18 poena, Koen 14, a po 10 Zosman i Blat. Izrael je trojkama "ubio" Orlove, postigao je 13 trojki, od toga bivši košarkaš FMP-a Gaj Pnini pet.

Srbija sada ima učinak od pet pobeda i četiri poraza i nalazi se na trećem mestu, poslednjem koje vodi na Svetsko prvenstvo. Izrale je zabeležio četvrtu pobedu, a u igri je i Gruzija koja ima tri pobede i favorit je protiv Estonije.

Izrael je bolje počeo utakmicu, poveo je sa 7:2, ali je Srbija uglavnom preko Raduljice uspela da preokrene na 8:7. Birčević i Milosavljević su zatim zajedno postigli osam poena i doneli prednost od 18:13.

Posle koša Djordja Gagića bilo je šest poena za Srbiju (20:14), ali je Izrael pre svega zahvaljujući dobrom šutu za tri poena (Blat, Zalmanson, Pnini) preokrenuo na 27:20. Seriju domaćih prekinuo je Gagić poenima sa penala, a Izrael je prvu četvrtinu završio sa pet poena prednosti (29:24).

Izrael je vodio većim delom druge četvrtine sve do koša Raduljice za vodjstvo Srbije od 39:38, koja je zatim poluvreme završila sa dva poena prednosti (45:43).

"Trojkom" Simonovića Srbija je povela sa 48:45, a posle koša Raduljice i sa 53:47. Izrael je posle toga preokrenuo, a "trojkom" Pninija stekao je četiri poena prednosti, da bi Srbija uzvratila i u poslednju deonicu ušla sa poenom prednosti, 60:59.

Izrael je u četvrtoj četvrtini pogadjao "trojke", pre svih Pnini, i na polovini deonice vodio je sa 74:68. Poenima Milosavljevića, Pena i Raduljice Srbija je izjednačila, ali je novom "trojkom" Blata, Izrael ponovo poveo. Prednost je uvećao Jovel Zosman "dvojkom" uz bacanje (80:74), čime je utakmica rešena.

Tabela grupe L iz koje će tri ekipe proći na Svetsko prvenstvo izgleda ovako: Nemačka 8-0, Grčka 8-0, Srbija 5-4, Izrael 4-5, Gruzija 3-5, Estonija 2-6.

BLOG UŽIVO

4. ČETVRTINA

40. minut - Izrael je u finišu uvećala prednost i slavila sa 83:74.

38. minut - Blat postiže novu trojku - 77:74.

37. minut - Raduljica je siguran sa linije slobodnih bacanja - 74:74.

37. minut - Peno smanjuje rezultat - 74:72. Prethodno je Milosavljević ofanzivnim skokom izborio novi napad.

36. minut - Birčević posle dužeg vremena postiže poene - 74:70.

34. minut - Milosavljević donosi izjednačenje 68:68, ali je Pnini ponovo neumoljiv - 71:68. Pnini još jednom za tri - 74:68.

33. minut - Pnini novom trojkom donosi Izraelu tri poena prednosti - 68:65.

32. minut - Koen postiže novu trojku. Milosavljević donosi izjednačenje 65:65.

31. minut - Blat je otvorio poslednju četvrtinu trojkom, ali vraća Avramović. Srbija vodi 63:62.

3. ČETVRTINA

30. minut - Avramović donosi preokret, Srbija vodi 60:59 pred start poslednje četvrtine.

29. minut - Neverovatna trojka Alekse Avramovića, uz zvuk sirene za kraj napada - 59:58.

28. minut - Prekoret Izraela, Koen za dva i Pnini za tri prave seriju 5:0 kojom Izrael stiče pretnost 59:55. Đorđević zove tajm-aut.

27. minut - Jelovac sa linije penala prekida seriju Izraela, vodi Srbija 55:54.

27. minut - Razigrao se Di Bartomeo, Izrale pravi seriju 7:0.

26. minut - Izrael je stegao odbranu, što je urodilo novom kontrom i poenima Koena.

25. minut - Di Bartomeo trojkom smanjuje prednost Srbije. 50:53.

24. minut - Zakucavanje Simonovića i poeni Raduljice doneli su Srbiji prednost 53:47. Tajm-aut traži domaći selektor.

22. minut - Davson je sa linije slobodnih bacanja izjednačio rezultat, a zatim je Simonović novom trojkom doneo Srbiji tri poena prednosti - 48:45.

2. ČETVRTINA

Milosavljević je najbolji strelac sa 12 poena, Raduljica i Birčević su postigli po 8. Peno i Simonović su ubacili po 5 poena. Kod domaćina, po 7 poena su postigli Koen, Davson i Zosman.

20. minut - Levi je izjednačio, a zatim je Stefan Peno posle solo prodora tri sekunde pre isteka vremena doneo Srbiji vođstvo - 43:45!

20. minut - Simonović postiže trojku za vođstvo Orlova 43:41. Milosavljević je upisao asistenciju.

19. minut - Peno je bio polovičan sa linije penala za vođstvo Srbije 40:39, a Zosman donosi domaćinu vođstvo 41:40.

18. minut - Raduljica koristi prodor i asistenciju Simonovića za novo vođstvo Srbije - 38:39.

17. minut - Izrael ponovo pravi prednost, četiri vezana poena sa linije slobodnih bacanja - 38.34. Milosavljević postiže trojku - 38:37.

16. minut - Koen je sa penala povećao prednost na 34:29. Milosavljević posle solo prodora smanjuje rezultat, a zatim Lazić trojkom donosi izjednačenje - 34:34.

15. minut - Druga trojka Stefana Birčevića na meču. Srbija je smanjila na 32:29.

12. minut - Nova trojka Izraela, Zalmason za 32:26. Prethodno je Raduljica dodao nova dva poena za Srbiju.

1. ČETVRTINA

10. minut - Gagić uz zvuk sirene pogađa dvojku za 29:24.

9. minut - Gagić je sa linije slobodnih bacanja prekinuo seriju domaćina.

8. minut - Nova trojka Izraela, ovog puta Gaj Pnini za 25:20. Srbija je dugo bez poena.

7. minut - Dve vezane trojke domaćina, Zosman i Blat za preokret - 22:20.

6. minut - Peno solo prodorom poveća prednost na 18:13. 5. minut - Birčević postiže prvu trojku za Srbiju. Vođstvo Orlova 16:11 na sredini prve četvrtine.

2. minut - Odličan početak domaće ekipe, Zosman i Davson novim poenima donose Izraelu vođstvo 7:2.

1. minut - Davson je trojkom otvorio utakmicu, uzvratio je Milosavljević dvojkom.

IZRAEL: Blat, Čubrevič, Koen, Davson, Zosman, Arijel, Di Bartolomeo, Ginat, Levi, Pnini, Timor, Zalmason. Selektor: David-Oded Kataš

SRBIJA: Birčević, Milosavljević, Peno, Raduljica, Simonović, Avramović, Đoković, Dobrić, Gagić, Jelovac, Jovanović, Lazić. Selektor: Aleksandar Đorđević

Selektor Aleksandar Đorđević pred važne mečeve ima velikih problema sa povredama igrača pa je njegov spisak košarkaša pred polazak u Tel Aviv izgledao ovako:

Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Aleksa Avramović (Vareze), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Đorđe Gagić (Partizan NIS), Marko Simonović (Zenit), Stevan Jelovac (Bamberg), Stefan Birčević (bez kluba), Miroslav Raduljica (Đangsu) i Nikola Jovanović (Trento)

aleksandar đorđević muku muči sa povredama igrača
aleksandar đorđević muku muči sa povredama igračafoto: FIBA

Utakmica trećeg kola u Grupi L između Izraela i Srbije igra se od 13 časova u Tel Avivu.

"Izrael je ekipa koja je izuzetno brza, agresivna i spremna, sa pokretljivim četvorkama i peticama, ne toliko iskristalisane sa dobrim šutem sa poluodstojanja. Imaju odličnu kreaciju spoljnih igrača Blata i Di Bartolomeua. Ima ih 20 na spisku, spremamo se individualno za svakogod njih... Što se tiče igrača Makabija i pitanja da li će igrati, mislim da hoće, s obzirom na to da ne igraju toliko minuta za klub. Opet, dok se ne pojave na terenu nećemo znati", rekao je selektor Đorđević.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track