ORLOVI IZGUBILI OD IZRAELA: Selektora Đorđevića žestoko naljutio jedan srpski košarkaš! Evo i zašto
Foto: FIBA

SNAŽAN UDARAC

ORLOVI IZGUBILI OD IZRAELA: Selektora Đorđevića žestoko naljutio jedan srpski košarkaš! Evo i zašto

Košarka -

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da generalno nema zamerki na zalaganje u današnjem porazu od Izraela, ali da je za pobedu potrebno još stvari.

"Nismo dobro igrali završnicu, previše izgubljenih lopti u poslednja tri minuta koštalo nas je poraza. Nemam zamerki na zalaganje, ali pored zalaganja moramo da imamo i neke druge stvari da bismo pobedili", rekao je Đorđević posle utakmice u Tel Avivu.

Ipak, Đorđevića je žestoko naljutio jedan igrač, koga nije imenovao.

V"ideo sam i nešto što mi se nije svidelo. Imamo 12 igrača, ali nisu svi bili spremni da fizički ulože napor kakav zahteva ovaj meč. Jedan je bio 'aut' i to je nedopustivo. U mom timu, u Srbiji, nacionalnom timu".

Reprezentacija Srbije je kao gost izgubila od Izraela sa 83:74 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Izrael je dobra, kvalitetno vodjena ekipa, sa velikim talentom na bekovskim pozicijama i sa tri evroligaška igrača koji su im umnogome pomogla da dodju do pobede. Igrali su iskusno, a Pnini je ponovo bio ključni igrač", kazao je Đorđević.

Po njegovoj oceni, podatak da je Srbija imala 22 izgubljene lopte govori koliko je utakmica bila teška.

"Nismo imali kreaciju, a u odlučujućim trenucima smo platili danak neiskustvu nekih igrača. Ljut sam što igrači nisu shvatili važnost svakog poena i razlike sa kojom se meč dobija ili gubi, iako smo na to ukazivali u poslednja tri tajm-auta", dodao je.

Sledi duel sa Grčkom.

"Očekuje nas utakmica sa Grčkom, u kojoj ćemo nadam se biti jači za Stefana Jovića i Vasilija Micića. Nažalost, u timu neće biti Vladimir Lučić, koji je zbog povrede ramena i terapije, morao da se vrati u Nemačku", rekao je Đorđević.

Utakmica izmedju Srbije i Grčke igraće se u ponedeljak u Beogradu.

(Beta, Foto: FIBA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track