kvalifikacije za ep

BEZ PRITISKA NA GRČKU! Selektor i košarkaši jedinstveni pred odlučujući meč: Idemo na pobedu, Izrael je već arhiviran! (VIDEO)

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đordjević rekao je večeras da njegova ekipa u predstojeću utakmicu protiv Grčke ulazi sa željom da zabeleži pobedu, bez pritiska, kao i da je poraz od Izraela već arhiviran.

"Znamo svi, svi smo pelcovani od pritisaka... Najiskrenije se nadam da neće biti pritiska na idividualnoj psihičkoj pripremi za meč. Fizički smo svi dobro, što je bitno. Verujem da ćemo uz pomoć publike doći do prekpotrebne pobede", rekao je Djordjević novinarima u Beogradu.

Košarkaši Srbije će sutra, tri dana posle poraza od Izraela, u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Grčku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Ekipa je reagovala jako dobro, kao što uvek i reaguje. Znamo gde smo grešili, ali i zašto. Izvršili smo analizu, razgovarali kao i uvek. Odradili smo juče trening oporavka, a danas odradili poslednje pripreme pred Grčku", rekao je on.

Djordjević je ocenio da Grčka u Beograd dolazi rasterećena, s obzirom na to da je već izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

"Na nama je sada da odigramo fizički snažno, muški i s verom u sebe dodjemo do pobede", rekao je Djordjević.

On je dodao da je znao da će biti teško u kvalifikacijama, kao i da je znao da će meč protiv Izraela u Beogradu biti teažak.

"Znamo šta je realnost evropske košarke, koliko je u interesu svih rivala koji igraju protiv Srbije da se dokažu, motivi više, i to sportisti znaju šta znači" rekao je selektor.

On je rekao da će u sastavu ekipe za sutrašnji meč u nekadašnjem Pioniru biti Stefan Jović i Vasilije Micić, za koje je ocenio da će posebno doprineti ekipi "svojim iskustvom".

Reprezentativac Srbije Branko Lazić pozvao je navijače da na sutrašnju utakmicu dodju u što većem broju i izrazio nadu da će ekipa "ispraviti kiks iz Izraela".

"Situacija se jeste zakomplikovala... Sutra imamo priliku da ispravimo to, da u našem gradu, našoj sali i pred našom publikom ostvarimo pobedu. Oni jesu rasterećeni, jer su obezbedili prolaz dalje, ali to ne treba da gledamo, već sebe treba i s tom filozofijom bi trebalo da udjemo u sutrašnju utakmicu", rekao je Lazić.

Plejmejker Stefan Jović rekao je da se uželeo igranja za reprezentaciju, kao i da veruje da će ekipa biti spremna za meč s Grčkom.

"Nadam se da će večerašnji trening i sutrašnji pred meč dobro proći i da ćemo biti spremni za Grčku. Činjenica je da su nam falile neke stvari u prvom meču protiv Izraela, ali opet malo su dva treninga da se spremiš za takav meč... Nismo se snašli na njihovu odbranu. Drago mi je što je i Vasa (Micić) sada tu i što mislim da ćemo uz pomoć publike uspeti da pobedimo Grčku", rekao je Jović.

Kurir sport

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track