ŽREB ZA EVROBASKET ZA KOŠARKAŠICE: Srbija sa Belorusijom, Rusijom i Belgijom! (KURIR TV)
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

srbija domaćin košarkaškog spektakla

ŽREB ZA EVROBASKET ZA KOŠARKAŠICE: Srbija sa Belorusijom, Rusijom i Belgijom! (KURIR TV)

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na šampionatu Evrope 2019. godine, koje zajednički organizuju Srbija i Letonija, igraće u D grupi sa selekcijama Belorusije, Rusije i Belgije, odlučeno je danas žrebom u Beogradu.

U Skupštini grada Beograda održana je svečana ceremonija žreba za Evropsko prvenstvo za košarkašice, koje se naredne godine održava u Srbiji i Letoniji.

Gradovi domaćini biće: Riga, Niš, Zrenjanin i Beograd. Završnica Evropskog prvenstva održaće se u prestonici Srbije.

foto: Printscreen

Naša reprezentacija igraće u grupi D sa Rusijom, Belgijom i Belorusijom!

Sastavi grupa:

Grupa A: Ukrajina, Velika Britanija, Letonija, Španija.

Grupa B: Švedska, Francuska, Češka, Crna Gora.

Grupa C: Mađarska, Turska, Italija, Slovenija.

Grupa D: Belorusija, Rusija, Belgija, Srbija.

foto: Printscreen

Evropsko prvenstvo je na programu od 27. juna do 7. jula 2019. godine.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Na svečanoj ceremoniji žreba, koja je odžana u Skupštini grada Beograda, zvaničnici KSS, ministar omladine i sporta Vanja Udovićić, prvi čovek Fiba Evrope Turgaj Demirel i izvršni direktor Kamil Novak, kao i brojne inostrane delegacije.

foto: Printscreen

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao jeda će Evropsko prvenstvo za žene biti odlična prilika da se pokaže tradicionalno gostoprimstvo i najavio je borbu za "sportski uspeh".

"Evropsko prvenstvo će biti prilika da pokažemo naše tradicionalno gostoprimstvo, ali i da se borimo za sportski uspeh. Nadamo se da ćemo se radovati novim uspesima. Svim učesnicima garantujemo da će biti nezaboravno i želim im sreću", rekao je Danilović na otvaranju ceremonije žreba u Beogradu.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da je 2018. godina bila za ponos.

"U godini koja se završava moramo i možemo da budemo veoma ponosni. Ovo je godina sportskog ponosa, ali i rekorda. Organizovali smo četiri šampionata Evrope i pomerili granice. Organizovali smo i fajnal-for Evrolige. Sa sigurnošću možemo da kažemo da će Srbija biti sjajan domaćin", rekao je Udovičić.

Udovičić je naveo da se nada da će što veći broj devojčica posle samog takmičenja želeti da trenira košarku i sa ponosom predstavlja svoju zemlju.

Prisutnima se obratio i izvršni direktor FIBA Evrope.

"Srbija i Letonija su dve federacije koje imaju značajno iskustvo kada je reč o organizaciji dogadjaja i to nam garantuje da ćemo imati nesmetane dogadjaja, a i pune tribine", rekao je Novak.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track