MEGA ZVEZDA: Crveno-beli slavili u Mitrovici i ostali jedini sa maksimalnim učinkom u regionalnoj ligi (VIDEO)
Foto: ABA Liga

ABA LIGA

MEGA ZVEZDA: Crveno-beli slavili u Mitrovici i ostali jedini sa maksimalnim učinkom u regionalnoj ligi (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu u Sremskoj Mitrovici (78:68) i zadržali maksimalan učinak posle 11. kola regionalne ABA lige.

Zvezda je svih 40 minuta imala prednost i kontrolu meča, koji je obeležioo veliki broj prekršaja. Gosti su nametnuli svoj ritam igre, a u momentima kad se pravila razlika ton igri trenera Tomića davali su Reglend (brzo napravio tri faula), Perpreoglu i Beron, a u skokovima ih je pratio Cirbes.

Sa druge strane, Mega je preko Bitadzea pokušavala i u nekoliko navrata uspela da zapreti da će zaustatak svesti na jednocifren, što se i dogodilo tri i po minuta pre kraja. Ipak na sedam razlike Perperoglu je pogodio trojku i otklobnio sve dileme oko pobednika.

Perperoglu je meč završio sa 17 poena, Beron je dodao 14, a Regland 13 za pobednike.

U ekipi Mege bolji od ostalih bili su Goga Bitadze sa 23 poena, Branislav Ratkovica sa 11 i Nikola Mišković sa 10.

Prva četvrtina

Zvezda je krenula vrlo agresivno, pogađa iz daljine i na polovini prve četvrtine ima prednost 13:6. Gosti su od početka meča u prednosti, jer kada promaše Cirbes uspeva da obezbedi novi napad.

Igralo se u dobrom ritmu. Mega je u drugom delu prvog kvartala uspela da se konsoliduje i u sedmom minutu smanji zaostatak za rivalom na 12:15.

Zvezdin trener Milan Tomić ima male probleme pošto Džo Reglend oko kojeg se vrti mnogo toga u Zvezdinoj igri, već u osmom minutu ima tri lične greške.

Zanimljiva je utakmica u prvih deset minuta. Zvezda sve vreme vodi, ali Mega aza sada uspeva da isparira i drži rezultatski priključak. 20:15.

Druga četvrtina

Košarkaši Mege su već dva puta gazili aut liniju sa bočne strane terena. Zvezda koja igra sa Nenadićem na poziciji pleja i Davidovcem na beku, u 14. minutu ima plus deset 27:17. Gosti su serijom 10:2 kaznili nekoliko izgubljenih lopti tima iz Mitrovice.

Zvezda rutinski podiže razliku, ali smo videli sjajnu blokadu centra Mege Goge Bitadzea. Potom je Beron pogodio tešku trojku.

Zvezda je rutinski kažnjavala sve greške tima trenera Dejana Milojevića, pa je na poluvremenu imala prednost 42:25.

Treća četvrtina

Posle trojke Simanića Zvezda je prvi put na meču imala 20 pena prednosti. Mega je međutim, popravila energiju i serijom od 7:0 zapretila Zvezdi. Na to je trojkom odgovorio Lazić. U tom momrntu bilo je 50:32, pa je Milojević zatražio minut odmora, pre kojeg je klupa domaćih dobila tehničku grešku.

U prvih šest minuta drugog poluvremena Zvezda odbija svaki napad Mege, koja igra na krilima Goge Bitadzea. Prednost gostiju se kreće od 15 do 18 poena.

Četvrta četvrtina

Nemanja Nenadić je napravio nesportski faul, a nekoliko sekundi kasnije Mohamed faje je dobio udarac u lice. Mega je nešto manje od sedam minuta pre kraja prišla na 12 poena zaostatka, ali je tada Zvezda pogodila nekoliko šuteva i primorala Dejana Milojevića da zatraži minut odmora.

Mega se potom konsolidovala i tri minuta pre kraja smanjila zaostatak na šest poena 65:71.Tada je Perperoglu pogodio trojku i održao Zvezdu na bezbednoj razlici dva minuta pre kraja.

Tok meča

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić kaže da je neophodno da njegov tim pruži najbolju partiju kako bi prebrodio gostovanje Megi i zadržao maksimalan učinak u ABA ligi posle 11. kola.

"Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je sve mečeve sa kandidatima za visok plasman u ABA ligi do sada odigrala odlično. Pobedili su Cedevitu u Zagrebu, izgbili dobijenu utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici i protiv Partizana odigrali dobro. Mladi su, izuzetno perspektivni, agresivni, rastrčani, imaju veliki broj skokova, ukradenih lopti, asistencija. Jasno je da nas očekuje težak posao", rekao je Tomić za klupski sajt.

foto: Starsport

Kako je naglasio Tomić, Zvezda će morati da odigra na maksimalnom nivou da bi pobedila talentovani tim Mege.

"Moramo da bude maksimalno koncentrisani kako bismo nastavili niz u ABA ligi", poručio je Tomić, uz napomenu da neće moći da računa na Marka Kešenja jer je bolestan.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić podsetio je da utakmice sa Megom u Sremskoj Mitrovici uvek donose neizvesnost.

"Očekuje nas utakmica sa mladom i ambicioznom ekipom, koja igra agresivno, o čemu govori i podatak da imaju u proseku skoro 40 skokova po meču i osam ukradenih lopti, ali i dobro i nesebično u napadu, sa 20 asistencija po utakmici. Želimo da nastavimo u dobrom ritmu i da na pravi način u završnici kalendarske godine odigramo utakmice", zaključio je Lazić.

Trener košarkaša Mege Dejan Milojević kaže da veruje da će njegov tim, ukoliko mu se ukaže šansa, napraviti iznenađenje i naneti prvi poraz Crvenoj zvezdi u ABA ligi.

"Posle meča u Podgorici, gde je malo nedostajalo da napravimo veliko iznenađenje, sada u Sremskoj Mitrovici dočekujemo Crvenu zvezdu, koja ove sezone još ne zna za poraz u ABA ligi. Uz našu prepoznatljivu agresivnu odbranu i dobru energiju na parketu, moramo da budemo koncentrisani tokom celog toka susreta jer će u suprotnom Zvezda umeti da kazni naše padove u igri", rekao je Milojević za klupski sajt.

foto: Mega Leks/Ivica Veselinov

Milojević ni na predstojećem meču neće moći da računa na Kostju Mušidija.

"Crveno-beli su svakako favoriti, a mi imamo dobru priliku da pokažemo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetnije ekipe u ligi. Ako nam se ukaže šansa za iznenađenje, nadam se da ćemo uspeti da je iskoristimo".

Kapiten Mege Branislav Ratkovica dodaje da njegova ekipa mora da bude na najvišem nivou protiv Crvene zvezde.

"Igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe koja je bez poraza ove godine u ABA ligi. Na svakoj poziciji imaju po dva izuzetno iskusna i kvalitetna igrača. Moramo da odigramo na najvišem nivou u odbrani i napadu da bismo došli u situaciju da se borimo za pobedu", poručio je on.

Utakmica 11. kola ABA lige Mega - Crvena zvezda igra se u subotu od 19 sati u Sremskoj Mitrovici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track