grmeo pionir

GROBARI SPREMILI VREO DOČEK ZA ŠTIMCA: Bivši reprezentativac Srbije izviždan u rodnom gradu (KURIR TV)

Košarka -

Navijači Partizana zvižducima i uvredama dočekali su bivšeg srpskog reprezentativca i košarkaša Crvene zvezde Vladimira Štimca, koji sada igra za Turk Telekkom, sa kojim crno-beli biju odlučiujuću bitku za plasman u TOP 16 Evrokupa.

Štimac je izašao na parket dvorane Aleksandar Nikolić, a dočekali su ga zvižduci i pogrdno skandiranje.

Podsećamo, Štimac je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu 2005, a sa mladom takođe zlato na Evropskom prvenstvu 2007. Sa univerzitetskom reprezentacijom osvojio je dve zlatne medalje, 2009. i 2011.

Debi u seniorskom timu imao je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. Na Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji osvojio je srebrnu medalju. Štimac je sa klupe dobijao minutažu i uvek je davao sve od sebe kada bi ulazio u igru. Održavao je sjajnu atmosferu u ekipi, a najbolji učinak je imao u finalu, kada je zabeležio sedam poena uz sjajno zakucavanje posle asistencije Stefana Jovića. Na osam utakmica ostvario je učinak od 3,8 poena i 1,5 skokova za prosečno osam minuta u igri, a za dva poena je šutirao 56 odsto (25-14).

Osvojio je i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016, a selektor Đorđević je mnogo puta isticao da je on jedan od igrača koji su primer pravog odnosa prema reprezentaciji i kada je u timu, a i kada iz ma kog razloga ispadne iz nacionalnog tima.

Podsetimo, izabranici trenera Andree Trinkijerija moraju da pobede sa najmanje dva poena razlike kako bi se plasirali u drugu fazu takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track