ZVEZDA PROTUTNJALA ZAGREBOM: Crveno-beli ubedljivi protiv Cibone za 12. pobedu i maksimalan skor u ABA ligi (VIDEO)
Foto: ABA liga

NEKAD BEŠE DERBI

ZVEZDA PROTUTNJALA ZAGREBOM: Crveno-beli ubedljivi protiv Cibone za 12. pobedu i maksimalan skor u ABA ligi (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da i posle 12. kola regionalne ABA lige zadrže maksimalan učinak, pošto su u Zagrebu savladali Cibonu (76:54).

Izabranici trenera Milana Tomića su od početka meča u Zagrebu bili u vođstvu, u najvećem delu vremena od desetak poena prednosti. Zvezda je preko centara koristila prednost u visini, na koju je Cibona pred kraj prvog poluvremena i u trećem kvartalu serijom trojki uspela da smanji zaostatak na osam poena.

Zagrepčani su tada pokušali sa niskom petorkom, ali je trener Beograđana Milan Tomić na to odgovorio visokom postavom, koja je uspela da poveća prednost, nedozvolivši Ciboni da za šest minuta poslednje deonice postigne više od dva poena.

Majkl Odžo je bio najbolji u Zvezdi sa 15 poena i deset skokova, efikasniji je sa 16 poena bio Bili Beron, a deset poena je imao i Stratos Perperoglu.

U zagrebačkom timu, najbolji je bio Marko Ljubičić sa 17 poena, Igor Marić je imao 12, a ostali nisu "dobacili" ni do deset.

Prva četvrtina

Zvezda je bolje počela meč i povela 12:7. U prvih 5 minuta Simanić je upisao dve blokade, a Cirbes zakucavanje. Cibona jer zatim stigla, a posle poena Ljubičića i prestigla prednost gostiju.

Zvezda je do krakja četvrtine zahvaljujući pre svega Odžu stekla šest poenas prednosti 24:18. Crveno-beli su promašili samo dva od 11 šuteva za dva poena i pogodili jednu trojku iz četiri pokušaja.

Druga četvrtina

Zvezda je sa pet vezanih poena došla na plus 11. u 12. minutu. Mala serija Cibone 5:0, Marko Ljubičić je ubacio trojku i smanjio na 29:23.Na tu seriju odgovara Zvezda svojom serijom od 7:0! Davidovac skok u napadu i lagano poentiranje za 36:23.

Dva i po minuta igre bez poena, da bi na kraju Perperoglu pogodio, za vođstvo Zvezde 38:25.Cibona je ddo poluvremena vezala dve trojke za 38:31 posle dve deonice.

Treća četvrtina

Ne efikasan početak drrugog dela meča. Serija trojki na obe strane. Beron ej pogodio čak i uz faul Bilinovca, pa Zvezda na polovini trećeg kvartala vodi 51:39.

Zvezdi je u trećem delu meča probleme pravio Igor Marić, koji je vezao tri trojke, kojima je Cibona na kratko zaostatak smanjila na jednocifren. Zvezda je sve vreme u vođstvu, a Odžo je kao i na kraju prve deonice, dobrim potezima vratio Tomiućevom timu plus 12 pred poslednji kvartal - 60:48.

Četvrta četvrtina

Na Ciboninu nisku petorku Zvezda je odgovorila visokom, a to ej za rezultat imalo povećanje prednosti gostiju. Crveno-beli su šest minuta pre kraja vodili 66:50.

Zvezda je pred pobedom, jer je Cibona u ovom delu meča, postigla svega dva poena. Četa trenera Tomića i dalje će ostati jedini neporaženi tim u ligi.

Tok meča

Trener Crvene zvezde Milan Tomić pred meč je rekao:

- Očekuje nas meč protiv ekipe Cibone, koja je u dobroj formi, pobedili su Budućnost prošle nedelje i ovoj utakmici moramo da priđemo sa maksimalnim oprezom prema kvalitetnom rivalu. U pitanju je čvrsta, homogena ekipa, u kojoj se nalazi nekoliko vrlo iskusnih igrača, koji znaju da preuzimaju odgovornost kada je potrebno.

- Zato kao što uvek kažem, moramo da odigramo agresivno, da primenimo plan koji smo napravili u svlačionici i u pripremi utakmice, jer želimo da dođemo do još jedne pobede. Imamo i problema sa sitnim povredama nekolicine igrača, pa ću o konačnom sastavu koji će igrati u Zagrebu odlučiti neposredno pred utakmicu - rekao je trener crveno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track