GROBARI MOGU DA ODAHNU: Misterija je rešena, Renfro je Partizanov! (VIDEO)
Foto: AP

stigao je

GROBARI MOGU DA ODAHNU: Misterija je rešena, Renfro je Partizanov! (VIDEO)

Košarka -

Američki ošarkaš Aleks Renfro stigao je u sredu uveče u Beograd i već na aerodrom pozirao sa šalom Partizana, kluba za koji će u nastavku sezone igrati.

Renfro je u našu prestonicu došao oko raspoloženi odmah je pozirao sa crno-belim šalom. Novi igrač Partizana će se vrlo brzo će se staviti na raspolaganje treneru Andrei Trinkijeriju. Ostaje samo da se vidi kada će debitovati - da li u ABA ligi na gostovanju Olimpiji (subota, 17 sati) ili, što je mnogo realnije, protiv Ritasa u Evrokupu (sreda,2. januar 18 sati).

Renfro je igrao u vrhunskim klubovima, i to u Evroligi. Beogradska publika ga je zapamtila kada je nosio dres Albe protiv Crvene zvezde Top 16 elitnog takmičenja (sezona 2014/15), a u ovom nadmetanju je još nastupao kao igrač Bajerna i Barselone.

Igrajući za tim iz Berlina imao je učinak od 9,8 poena, 5,3 asistencije i 4,5 skokova u Evroligi, dok je košgeterski bio najraspoloženiji kada je nastupao za Bajern, kada je na 10 mečeva imao 10,1 poen po utakmici.

Renfro je karijeru u Evropi započeo 2009. godine, kada je došao u ekipu VEF iz Rige, a nakon toga je bio član Zagreba, Brindizija, Valjadolida, Bamberga, Jeniseja, Baskonije, Albe, Bajerna, Barselone, Galatasaraja i Manrese, iz koje i dolazi u Partizan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track