POMEŠAO ZVEZDU I FMP, A SAD ĆE U REKET CRNO-BELIH: Grobari, ovo je Nikola Janković, novi centar Partizana (VIDEO)
Foto: Starsport©

pojačanje u reketu

POMEŠAO ZVEZDU I FMP, A SAD ĆE U REKET CRNO-BELIH: Grobari, ovo je Nikola Janković, novi centar Partizana (VIDEO)

Košarka -

Mimo očekivanja poslednjeg dana 2018. godine Nikola Janković je završio ugovor sa španskim Estudijantesom i postao novi centar Partizana.

Momak koji je pre 24 godine rođen u Vranju ima 206 centimetara. Karijeru je počeo u Ekonomcu, da bi se preselio u FMP, zatim i Crvenu zvezdu. Međutim, nije želeo da potpiše profesionalni ugovor sa crveno-belima i otišao je u Šarlou. Igrao je i za Pepinster sve dok se 2015. nije vratio u Srbiju i to u redove Mege.

Sa tim klubom je osvojio Kup Srbije u sezoni 2015/16, a pažnju javnosti privukao je jednom izjavom kada je pomešao Zvezdu i FMP. Sa tim klubom je osvojio Kup Srbije u sezoni 2015/16, a pažnju javnosti privukao je izjavom kada je pomešao Zvezdu i FMP.

- Trudićemo se da se što bolje spremimo za polufinale i utakmice sa FMP-om - rekao je Janković, da bi ga trener Dejan Milojević uz smeh u pres centru ispravio i rekao da Mega igra polufinale domaće lige sa crveno-belima.

Janković je iz Mege otišao u Olimpiju gde je u sezoni 2016/17 proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dela ABA lige.

Beležio je ukupno 16.6 poena i 7.3 skokova po meču, što je bilo dovoljno za ugovor u Turskoj gde je potpisao za Sakarju. U njoj se zadržao jednu sezonu i u julu 2018. potpisao je ugovor 1+1 sa španskim Estudijantesom.

Tamo je doživeo blamažu na meču protiv Obradoira kada mus e smejala cela hala. Izveo je slobodno bacanje tako što je promašio ceo obruč i tablu, pa je cela hala prasnula u smeh i počela da skandira " MVP, MVP.

Sa reprezentacijom Srbije do 19 godina, Janković je 2013. bio vicešampion sveta. Takođe, imao dve bronze i jedno srebro u nacionalnom dresu.

Šest meseci nije spavao kod kuće

Novi košarkaš Partizana Nikola Janković je sa reprezentacijom Srbije do 19 godina, Janković 2013. bio vicešampion sveta. Takođe, imao dve bronze i jedno srebro u nacionalnom dresu.

U vreme dok je igrao u Belgiji generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević je govoreći o mladim igračima i njihovom razvoju za Kurir rekao:

- U autobusu sam priča sa njim. Pametan momak. Ispričao mi je da od kako je otišao u Belgiju šest meseci nije bio kući. A njegovim godinama, da ne spavaš pola godine u svom krevetu, to je previše, rekao je tada Tomašević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track