TOMIĆ PREZADOVOLJAN POSLE LIMOŽA: I košarkaši su ljudi, sigurno za Novu godinu nisu legli pre ponoći
Foto: Starsport©

POTROŠILI MNOGO ENERGIJE PROTIV BUDUĆNOSTI

TOMIĆ PREZADOVOLJAN POSLE LIMOŽA: I košarkaši su ljudi, sigurno za Novu godinu nisu legli pre ponoći

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da je očekivao težak meč protiv Limoža, ali i da je priželjkivao da njegova ekipa prvu utakmicu Top 16 faze Evrokupa igra u gostima.

"Očekivao sam tešku utakmicu, moja želja je bila da prvu utakmicu igramo kao gosti. Mnogo je veći pritisak kao domaćin, pa nije strašno ako izgubite kao gost. Oni su igrali bez pritiska i to se videlo večeras. Igrali smo dobro, ali nemojte zaboraviti da smo potrošili mnogo energije u utakmici protiv Budućnosti, a potom je usledila i Nova godina. Sigurno da momci nisu legli u ponoć, jer imaju porodice, i oni su ljudska bića. Ponoviću samo da je Zvezda tim, Zvezdu ne čine individualci", rekao je Tomić.

Crvena zvezda je večeras u hali "Aleksandar Nikolić" pobedila Limož sa 83:71 u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa.

"Ne jurimo rekorde, mormao da budemo ozbiljni i da tako igramo svaku utakmicu. Ovaj tim još uvek nema dovoljno iskustva da bi se opustio. Ni u ABA ligi nema opuštanja, još uvek ništa nije rešeno", kazao je Tomić.

On je dodao da ima veliko poverenje u sve svoje igrače.

"Imam poverenja u svih 15 igrača, ja sam ih izabrao letos, to su moji igrači i ja sam odgovoran za njih. Svi oni mraju da budu spremni pomognu. I Marko (Kešelj) i Boriša (Simanić) i Filip (Čović) su dobro igrali i uvek su tu da pomognu, verujem u sve njih", rekao je Tomić.

On je istakao da Mohamed Faje i Ognjen Dobrić nisu igrali zbog povreda i prehlade, kao ni Aleksa Radanov koji je takodje povredjen.

"Faje je mogao danas da igra, ali je odradio samo jedan trening posle povrede koju je imao. Povreda je prošla, ali ja kao trener ne želim da u igru uvodim igrače posle jednog treninga. Dobrić je imao temperaturu, i on je odradio samo jedan trening", rekao je Tomić.

Trener košarkaša Limoža Fransoa Perone rekao je da je očekivao tešku utakmicu, ali da je TOP 16 faza Evrokupa velika prilika da njegov tim napreduje i uči.

"Za nas nije bilo iznenadjenja pred ovu utakmicu, znali smo da će biti teško. Ne treba zaboraviti da smo bili četvrti u našoj grupi i tako prošli u TOP 16. Nismo počeli dovoljno agresivno, posebno u prvom poluvremenu. Oba tima su uzela po 27 šuteva za tri poena, to nije naše glavno oružje, igramo kako nam protivnik dozvoli", rekao je Perone.

On je dodao da će se fokusirati na domaće prvenstvo.

"TOP 16 faza je velika prilika da učimo i napredujemo, nemamo velike nade da možemo proći u narednu rundu. U franskom prvenstvu smo jako loše startovali i sada pokušavamo da se vratimo, videćemo kako će nam ići", kazao je Perone.

Na pitanje novinara kako vidi ekipu Crvene zvezde, Perone je rekao da je to odlično organizovan tim.

"Zvezda je sjajno izbalansiran tim, imaju odlične procente šuteva jer imaju vrlo dobre, učene košarke, jako dobro se kreće lopta u napadu", rekao je Perone.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track