SRBI ZAPALILI KALIFORNIJU! Bjelica je bio nezaustavljiv, Bogdan je lomio kolena rivalima, a šou je ukrao MONSTRUOZNI Nikola Jokić! (VIDEO)
Foto: AP

DENVER SLAVIO U UZBUDLJIVOJ ZAVRŠNICI

SRBI ZAPALILI KALIFORNIJU! Bjelica je bio nezaustavljiv, Bogdan je lomio kolena rivalima, a šou je ukrao MONSTRUOZNI Nikola Jokić! (VIDEO)

Košarka -

U direktnom okršaju Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića sa jedne strane i Nikole Jokića sa druge, pobedu je izvukao mladi centar iz Sombora.

Denver je na gostovanju uspeo da savlada Sakramento posle velikog preokreta rezultatom 117:113, a zapažene uloge na ovom meču imali su srpski košarkaši Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić.

Sakramento je sajno otvorio utakmicu, Kingsi su kontrolisali dešavanja na terenu u prvom poluvremenu, u jednom momentu su imali i 15 poena prednosti. Međutim, Denver se budi u trećem periodu igre, uspeva da stigne zaostatak, a na startu četvrte četvrtine dolazi i do potpunog preokreta. Sredinom poslednje deonice imali su i dvocifrenu prednost 100:90. Kingsi su pokušali da se vrate, ali gosti im nisu dozvolili da naprave preokret.

Nikola Jokić je ponovo bio fantastičan. Utakmicu je završio sa 26 poena (10/16 šut iz igre), imao je 13 skokova i šest asistencija.

Najefikasniji u Denveru bio je Džamal Marej sa 36 poena. Zanimljivo, čak 34 je postigao u drugom poluvremenu.

Odličan meč odigrao je i Nemanja Bjelica. On je kao starter za 32 minuta postigao 17 poena za Kingse i zabeležio šest skokova. Nemanja je 12 poena ubacio u prvoj deonici.

Bogdan nije bio starter na ovom meču. Ušao je sa klupe i ubacio 14 poena, upisao pet skokova i dve asistencije.

Bogdan je posebno oduševio publiku u "Golden centru" kada je sjajnim driblinzima "izlomio" Mejsona Plamlija.

Treba istaći da je u domaćem timu najefikasniji bio Badi Hild sa 29 postignutih poena.

Denver je zadržao lidersku poziciju na Zapadu (25/11), dok je Sakramento sa skorom 19/19 trenutno na devetom mestu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track