LENDEJL U POSLEDNJOJ SEKUNDI DONEO POBEDU PARTIZANU: Crno-beli se kockali, pa dobili dramu protiv Mornara u sablasno praznom Pioniru (KURIR TV)
Foto: Starsport©

ABA LIGA

LENDEJL U POSLEDNJOJ SEKUNDI DONEO POBEDU PARTIZANU: Crno-beli se kockali, pa dobili dramu protiv Mornara u sablasno praznom Pioniru (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana svaladali su košem Džoka Lendejla u poslednojoj sekundi Mornar 75:73 u duelu 14. kola ABA lige.

1 / 9 Foto: Starsport©

Partizan je vodio u većem delu meča, ali je potpuno stao u poslednjoj četvrtini u kojoj su Barani napravili preokret i tri minuta pre kraja stekli sedam poena prednosti. Tada se probudio Aleks Renfro, koji je vratio Partizan u život, da bi vrhunac drame donele poslednje sekunde utakmice.

Voler je dve sekunde pre kraja doveo Mornar u vođstvo. Na drugoj strani Renfro je fauliran 0.4 sekunde pre kraja. Iskoristio je prvo, pa promašio drugo bacanje, a Lendejl pogodio iz odbojke za osmu pobedu Partizana u ABA ligi.

U pobedničkom tiMu junaci utakmice bili su Renfro sa 18 poena i Lendejl sa 12, dok su u poraženom timu najefikasniji bili Voler sa 24 i Rebić sa 12 poena.

Partizan je uspeo da se revanšira ekipi iz Bara za poraz u oktobru prošle godine kada je Mornar trijumfovao 97:94.

Prva četvrtina

Dve trojke na startu mneča, pogodili su Voler sa jedne i Nikolić sa druge strane. U prvim minutima igralo se brzo na obe strane. Rezultat je u četvrtom minutu bio 8:8, a onda je Nikolić pogodio treću trojku za crno-bele.

Šut nije preterano dobar ni sa jedne strane, što je prokomentarisao i Trinkijeri opaskom: "Samo šutiramo trojke, moramo dat' loptu dole". Partizan pred poslednja dva minuta prve četvrtine vodi 16:14.

Do kraja četvrtine postignuta su samo dva poena, pa je Partizan taj deo igre rešio u svoju korist 18:14.

Druga četvrtina

U 11. minutu posle bacanja Gagića i trojke Pejdža Partizan je stekao do tada najveću prednost od dervet poena 23:14.Potom je u 14. minutu Zagorac izblokiran na polaganju, a na drugoj strani Voler je pogodio trojku za 26:21.

Na polovini druge četvrtine Partizan je vodio 28:22, a tada je Stefan Janković pogodio uz faul, posle čega je pogodio i dodatno slobodno bacanje.

Partizan je do kraja četvrtine prilično limitirao šut Mornara, ali je greškama u napadu propustio priliku da stekne opipljiviju prednost na poluvremenu. Posle 20. minuta igre bilo je 38:29.

Treća četvrtina

Nastavak meča počeo je ofanzivnim skokom i dvema trojkama barana koji su tako prišli na 38:35, pre nego što je pogotkom van linije 6,75 uzvratio Renfro. Zagorac je zakucavanjemn u trećem minutu nastavka vratio Partizan na osam razlike 43:35.

U 25. minutu meča Stefan Janković je dobio teničku grešku, posle faula pod košem Partizana. Crno-beli su posle svega u tom momentu vodili 46:39. Grobari su nekoliko puta tokom meča povicima "Pi..o ciganska" vređali bivšeg košarkaša Crvene zvezde, sada pleja Basrana Nikolu Rebića.

Trojke su pogodili Renfro sa jedne i Rebić sa druge strane, pa je u 27. minutu bilo 51:44.

Mornat koristi "praza hod" u igri Partizana da preko Sanea, priđe na koš zaostatka, ali je tada važan koš za domaće pogodio Lendejl, pa su crno-beli i dalje vodili 53:49.

U poslednji minut igre u trećem kvartalu bilo je 53:53, a onda je Lendejl posle pasa Renfora pogodio za 55:53.

Četvrta četvrtina

Sedam minuta i 50 sekundi pre kraja, Mornar je još jednom stigao do izjednačenja, kada je Rebić pogodio za 57:57, pa je Trinkijeri uzeo tajm aut. Lendejl je opet pogodio kada je bilo važno za domaći tim.

Pet minuta i 40 sekundi pre kraja Voler je pogodio trojku za vođstvo Mornara 60:59. Partizan u tim momentima nije imao ideju u napadu i za šest minuta igre postigao je samo 4 poena. Kada je Rebić ubacio uz faul, Barani su vodfili 64:59.

Četiri minuta Partizan nije dao koš, a onda je dva minuta pre kraja Renfro ubacio trojku, a Gagić iznudio nesportku grešku, posle koje je ubacio dva penala.

Renfro je posle skoka izjednačio minut i 50 pre kraja. Voler je ubacio dva bacanja na jednoj, a Renfro trojku na drugoj strani. Minut i 16 pre kraja Partizan je vodio 69:68.

Tačno minut pre kraja Partizan se odbranio, a Zagorac ubacio jedno od dva bacanja za 70:68. Opet trojka Volera, Barani vode, ali pogađa Pejdž, 26 sekundi pre kraja 72:71 za Partizan.

Voler je promašio, ali je lopta za Mornar, ispod koša Partizana. Četiri sekunde su do kraja. Voler je pogodio sekundi i devet desetinki pre kraja. Mornar vodi 73:72, a Terinkijeri zove minut odmora.

Drenovac je faulirao Renfora pet desetinki pre kraja. Amerikanac pogađa, prvo drugo je promašio, a onda je Lendejl iz odbojke ubacio za pobedu Partizana 73:75.

Tok meča

Za ekipu Partizana u ovom meču je debitovati centar Nikola Janković, a zbog incidenata na meču sa Cedevitom, veći deo tribina u dvorani je zatvoren za navijače.

Trener Andrea Trinkijeri izjavio je da ekipa ne sme dozvoliti da ih crnogorski šampion ponovo "isprebija".

"Čeka nas duel sa ekipom koja nas je već jednom dobila i 'isprebijala' ove sezone. Da nam se to ne bi desilo ponovo, moramo odigrati sa daleko većom koncentracijom u odbrani i u napadu i shvatiti na koji način oni igraju", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Prvotimac crno-belih Rade Zagorac istakao je da, ukoliko uđu u dobar šuterski ritam, igrači Mornara mogu da budu veoma nezgodni i svakoj ekipi naprave probleme.

"Naša želja je da im to onemogućimo i da utakmicu odigramo na način koji nama više odgovara. Ova utakmica, kao i svaka naredna u ABA ligi, za nas je veoma važna i moramo da budemo na svom maksimumu tokom čitavog njenog toka", izjavio je Zagorac.

Za ekipu Partizana u ovom meču je debitovati centar Nikola Janković, a zbog incidenata na meču sa Cedevitom, veći deo tribina u dvorani je zatvoren za navijače.

Utakmica između Partizana i Mornara igra se od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track