ZAGORAC RAZOČARAN POSLE PORAZA OD MONAKA: Možda nas velika očekivanja sputavaju!
Foto: Starsport©

evrokup

ZAGORAC RAZOČARAN POSLE PORAZA OD MONAKA: Možda nas velika očekivanja sputavaju!

Košarka -

Košarkaše partizana savladao je Monako u trećem kolu grupe E top 16 faze Evrokupa sa 72:68. Bek crno-belih Rade Zagorac smatra da je ekipi nedostajao kontinuitet, ali veruje da ona ima potencijal da igra na vrhunskom nivou.

„Previše promašaja i ulazak u nervozu u prvom poluvremenu. Ovako kvalitetne ekipe ne pobeđuju se u prvoj četvrtini, već mora da postoji kontinuitet koji mi danas nismo imali. Mislim da je ovo dobar pokazatelj koraka koji moramo da preskočimo, kako bismo postali vrhunska ekipa. Ne sumnjam da ćemo to i postati, verujem u sve svoje saigrače i u svoju ekipu. I te kako imamo potencijal za to“, istakao je Zagorac.

Na konstataciju da ovo nije bilo „njegovo veče“, ali i da njegovi nisu bili ubedljivi, Zagorac je kazao:

„Nekoliko gotovo preslikanih utakmica smo imali ove sezone protiv ekipa dobrog kvaliteta. U ovako dobroj atmosferi se od nas očekuje da dobro igramo i da pobeđujemo. Možda nas ta očekivanja malo sputavaju i to je definitivno korak koji ova ekipa mora da preskoči u nameri da postane vrhunska. Ja sam siguran da za to imamo potencijal“.

Partizan u nastavku očekuje meč protiv Zadra u ABA ligi, pa gostovanje Monaku.

„Ekstremno važna utakmica za osiguravanje plej-ofa. Tradicionalno nezgodna utakmica u Zadru kada igra Partizan, tako da neće nimalo naivno biti tamo. Na nama je da se pre svega psihološki pripremimo. Što se tiče Monaka, sve je manje-više poznato, neki preterani skauting se neće raditi. Oni su pokazali jako dobru pripremljenost za ovaj meč, nema previše nepoznanica za tu utakmicu. Dobra stvar je što smo veliku razliku spustili na četiri poena. Sve su to važne stvari. Ako treba da tražimo pozitivne, ima ih“, zaključio je 23-godišnjak.

Crno-beli gostuju Zadru u subotu od 17 časova u okviru 16. kola ABA Lige, dok će protiv Monaka u EK igrati u utorak od 19 časova.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track