BUDUĆNOST ODOLEVALA, ALI JE IPAK SRUŠENA U MOSKVI: CSKA u finišu deklasirao tim iz Podgorice, Real siguran protiv Darušafake
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

EVROLIGA

BUDUĆNOST ODOLEVALA, ALI JE IPAK SRUŠENA U MOSKVI: CSKA u finišu deklasirao tim iz Podgorice, Real siguran protiv Darušafake

Košarka -

Košarkaši Budućnosti izgubili su u Moskvi od CSKA sa 99:69 (20:28, 27:24, 14:20, 8:27), dok je Real Madrid na gostovanju protiv Darušafake pobedio sa 86:82 (23:16, 30:22, 19:21, 14:23) u utakmicama 21. kola Evrolige.

Budućnost je Moskovljanima pružala solidan otpor do poluvremena, ali je CSKA ipak u trećoj, a posebno u poslednjoj, četvrtoj deonici deklasirao rivala i na kraju došao do ubedljivog trijumfa.

CSKA je do pobede predvodio sa 26 poena, uz po sedam asistencija i skokova, dok je Danijel Heket postigao 17.

U ekipi Budućnosti Noris Kol postigao je 11 poena, dok je jedino još Džejms Bel imao dvocifren učinak od 10 poena.

CSKA je treći sa 16 pobeda i pet poraza, dok je Budućnost prvim porazom posle tri utakmice na 15. mestu sa obrnutim učinkom od Moskovljana.

Real je protiv Darušafake gotovo sve vreme bio u prednosti, ali je Darušafaka odličnom igrom u poslednjih 10 minuta uspea meč da uvede u neizvesnu završnicu.

Prvak Evrope se ipak u penal završnici bolje snašao i na kraju upisao pobedu do koje ga je predvodio Entoni Rendolf sa 15 poena i pet skokova, dok je Trej Tompkins takodje postigao 15, uz tri uhvaćene lopte.

Najefikasniji u ekipi Darušafake bio je Toni Daglas sa 27 poena, dok je Džeremi Evans ostvario "dabl-dabl" učinak od 18 poena i 11 skokova.

Real je drugi na tabeli Evrolige sa 17 pobeda i četiri poraza, dok je Darušafaka poslednja. 16. sa tri trijumfa iz 21 utakmice.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track