BEZ DRAME U FINALIMA: Cedevita osvojila Kup u Hrvatskoj, a Budućnost u Crnoj Gori
Foto: Starsport©

FAVORITI PO PLANU

BEZ DRAME U FINALIMA: Cedevita osvojila Kup u Hrvatskoj, a Budućnost u Crnoj Gori

Košarka -

Košarkaši Cedevite su šesti put zaredom, a sedmi put u klupskoj istoriji osvojili trofej pobednika Kupa "Krešimir Ćosić", pošto su večeras u finalu završnog turnira u Splitu pobedili Cibonu sa 89:74 (28:17, 15:23, 21:15, 25:19).

Cedevitu je do novog trofeja predvodio Filip Krušlin sa 21 poenom, dok je Damir Markota sa 17 poena bio najefikasniji u ekipi Cibone. Cedevita je bolje počela utakmicu i tokom prvih 10 minuta stigla i do dvocifrene prednosti. Cibona je uzvratila serijom 12:0 na početku druge četvrtine kada je čak i preuzela vodjstvo i bila u rezultatskoj ravnoteži sve do odlaska na odmor, prenosi Hina.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena bilo je 40:39 za Cibonu, ali je Cedevita postigla poslednja četiri poena u prvom poluvremenu za prednost 43:40.

Odluka o pobedniku praktično je pala početkom drugog poluvremena kada se Cedevita serijom 14:0, ostvarenom prvenstveno trojkama Krušlina, odvojila na 57:40. Cibona je uspela da se približi na jednocifrenu raliku, ali nije više uspela da ozbiljnije zapreti. Ovom pobedom Cedevita se izjednačila sa Cibonom po broju osvojenih Kupova, oba kluba ih sada imaju po sedam.

Košarkaši Budućnost osvojili su večeras Kup Crne Gore, pošto su u finalu pobedili Sutjesku sa 85:71.

Najefikasniji u redovima šampiona ABA lige bili su Edvin Džekson i Sead Šehović sa po 16 poena.

Sutjesku je predvodio Nikola Pavlićević sa 29 postignutih poena. On je ujedno i najbolji strelac završnog turnira.

Za najkorisnijeg igrača Kupa Crne Gore proglašen je Noris Kol.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track