IN MEMORIAM: Preminuo istaknuti košarkaški radnik Dragan Pavlović Pavke
Foto: Privatna arhiva

tužna vest za srpsku košarku

IN MEMORIAM: Preminuo istaknuti košarkaški radnik Dragan Pavlović Pavke

Košarka -

U utorak je u Beogradu u 65. godini života preminuo Dragan Pavlović Pavke, dugogodišnji igrač, trener i prvi čovek košarkaškog kluba Radivoj Korać.

Igračku karijeru započeo je u mlađim kategorijama KK Partizan i bio zapažen kao perspektivan i talentovan igrač.

Zbog obaveza na fakultetu sportsku karijeru je zapostavio i čitav igrački period proveo je u beogradskim klubovima KK Pobeda, gde je bio i osnivač kluba, i KK Radivoj Korać u periodu od 1974. do 1980. godine.

Po završetku igračke karijere nastavio je da se bavi trenerskim poslom. Sa Koraćem je Pavke osamdesetih godina iz sezone u sezonu beležio odlične rezultate i uvodio klub iz ranga u rang takmičenja, stvorivši ekipu za respect, koja je dugo godina bila član međuregionale lige Srbije. Kasnije je početkom devedesetih sa ekipom Beobanka prošao dva ranga i uveo je klub u savezni nivo takmičenja.

Večiti zaljubljenik u košarku je posle nekoliko godina pauze, našao novi motiv i energiju, i uz sinove Miloša i Uroša koji su bili igrači mlađih kategorija kluba, ponovo se 2005. godine uključio u rad muške ekipe da bi od 2006. godine od pionirske ekipe ŽKK Radivoj Korać stvorio šampionski tim.

Na čelu sa Pavketom, prvo kao sportskim direktorom, a kasnije i predsednikom kluba, Korać je u sezoni 2013/2014 godine ostvario istorijski uspeh i došao do osvajanja tri titule: šampiona regionalne ženske ABA lige, prvaka Srbije i pobednika Kupa Milan Ciga Vasojević.

Košarkaški savez Beograda mu je 2015. godine dodelio priznanje za razvoj košarkaškog sporta.

Mesto i vreme komemoracije i sahrane biće objavljeni naknadno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track