ZVEZDA ODGOVORILA KSS: Posle Kupa gepekovanog sudije napadaju nas protivnici crveno-belih
Foto: Dado Đilas

polemika ne staje

ZVEZDA ODGOVORILA KSS: Posle Kupa gepekovanog sudije napadaju nas protivnici crveno-belih

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa 912.000 dinara, a Partizan sa 174.000 zbog nedoličnog ponašanja predstavnika klubova i navijača.

Najveći deo kazne Zvezdi ide zbog napuštanja ceremonije proglašenja pobednika 600.000 dinara, još 240.000 zbog javnog kritikovanja sudija i košarkaških organa od predsednika kluba Nebojše Čovića, a preostali iznos će morati da plati zbog ubacivanja tvrdih predmeta navijača i nedolaska trenera i igrača na konferenciju za medije posle finala.

Partizan je sankcionisan zbog paljenja baklji, bacanja tvrdih predmeta i vređanja pristalica protiv Crvene zvezde, kao i zbog nedoličnog ponašanja i vređanja tokom polufinala sa FMP-om, prenose Večernje novosti.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri kažnjen je sa 6.000 dinara zbog tehničke greške u meču sa FMP-om.

Košarkaši Partizana odbranili su Kup Radivoja Koraća pobedom u finalu nad Crvenom zvezdom 76:74.

Tim povodom Košarkaški klub Crvena zvezda se oglasila saopštenjem:

- KK Crvena zvezda je još u sredu saznao za sramno i nestručno saopštenje KSS o nekakvim navodnim kaznama, izrečenim povodom događaja koji su viđeni tokom Kupa Radivoja Koraća, a naročito u finalu. Znajući kako pojedini čelnici u KSS rade, mirno smo pratili genezu stvaranja ovog njihovog saopštenja uz pomoć pravnog savetnika sa nadimkom "patak", koji su izvršili pritisak kako bi se kreiralo ovakvo "saopštenje".

Saopštenje nije potpisano, niti overeno od strane komesara Kupa Radivoja Koraća Bojana Popovića, koji je naveden kao autor ovog sramnog saopštenja sa naznakom "s.r”. Proverom i dojavama iz KSS, saznali smo da on to sigurno nije, bez obzira šta bude izjavljivao nakon ovog našeg obraćanja.

Saopštenje je urađeno prilično brzo, bez poštovanja elementarnih pravnih, i na zakonima zasnovanih normi, te je kao takvo veoma nestručno i proizvod je ljudi koji nisu kompetentni za to,a pri tome su vrlo ostrašćeni protivnici Crvene zvezde.

Njih ne interesuje ni Ustav Republike Srbije, ni Zakon o sportu, ni Zakon o Upravnom postupku, a tek da ne pričamo o Statutu KSS i raznim pravilnicima koji još od januara 2017. godine nisu usaglašeni sa navedenim Zakonima!

Po takvim aktima odlučuje KSS, i nedvosmisleno krši zakone bez bilo kakvih sankcija!

Od dotičnih čelnika nismo ni očekivali bolje, jer pojedinci među njima već 7 godina "likuju” na permanentne uvrede jednoj ženi koja je majka i baka, a da je pri tome niko ne štiti, iako za to postoje jasno definisana pravila ne samo u ovoj organizaciji, nego u celokupnom društvu. Naravno da to nije uradio ni delegat Veselin Marjanović jer bi možda od dotičnih čelnika izgubio "tezgu”a čak nas ni ne čudi što prvi sudija gospodin Ilija Belošević to nije uradio jer bi i on možda mogao da bude "sankcionisan” od istih koji imaju verovatno uticaj u raznim organizacijama, znajući kako je jedan prebijeni sudija, koji zapravo "nije prebijen” munjevito napredovao...

Što se tiče suđenja na finalnoj utakmici, svi smo mogli da vidimo šta se događalo, i zbog čega se Kup Radivoja Koraća ove godine može nazvati "Kup Milivoja Jovčića”. Verujemo da će se mnogi setiti da su pojedinci među čelnicima KSS svojevremeno svoj uticaj koristili malo drugačije, pa je tako gospodin Jovčić na malo grublji način naučio kako treba da se ponaša. "Prevaspitanje” je završeno vožnjom u gepeku i selidbom Jovčića van Beograda.

Školski primer faula u napadu koji nije dosudio "prevaspitani” Jovčić, promenio je kompletan tok utakmice, a oko dosuđenog faula sudije Uroša Obrkneževića, na 0.2 sekunde pre kraja, sve je rekao nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač Partizana Nenad Krstić. Na detalj iz vremena Indijanapolisa 2002.godine i izjavu sudije Picilkasa, ne treba ni da podsećamo.

U saopštenju pod rednim brojem 3, navedeni su izvodi iz nekakvih izveštaja delegata, u koje nismo imali uvid, i taksativno navedene odluke komesara bez bilo kakvih obrazloženja. Kulminacija nestručnosti je da nam je putem saopštenja br.3 dat kao klubu nekakav rok za uplate, i rok za nekakve žalbe?

Potpuno smo sigurni da ovakav pravni postupak više nigde u svetu ne postoji!

I da još jednom podsetimo, u saopštenju pod rednim broj 3 osim koloritnog zaglavlja, nema ni pečata, ni zavodnog pečata, ni potpisa, kao da ga je pisala grupa građana u kafani?

Da rezimiramo ovu farsu od saopštenja pod rednim brojem 3…

Neverovatno je da se komesar kup takmičenja, poziva na propis drugog pravnog lica, košarkaške lige Srbije? Da podsetimo, Košarkaška liga Srbije (KLS) je posebno pravno lice! Po ovom pristupu komesar je mogao da se pozove i na disciplinski pravilnik bilo kog saveza u Srbiji?

Najblaže rečeno, povređen je postupak u svim pravnim normama. Prekršaji koji se stavljaju na teret KK Crvena zvezda nisu prethodno predviđeni odgovarajućim aktom KSS-a, samim tim za to nije predviđena ni kazna.Pametnom dosta!

Pitanja koja se otvaraju pred KSS mnogo su ozbiljnija od ovog nemuštog saopštenja broj 3. Sve ovo što se dogodilo na kupu u Nišu, nažalost nije prvi put, i kao takvo je "kap koja je prelila čašu” bezvlašću i bahaćenju licemernih pojedinaca.

* U prilogu se nalazi slika kako čelnici KSS u svojim očima vide "sjajnu” organizaciju završnice Kupa Radivoja Koraća. Tekst i "zahvalnicu” Dušanu Projoviću pisao je Dejan Tomašević, stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

foto: Kkcrvenazvezda.rs

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track