POT JE TOP: Poznati trener analizirao ABA ligu, a evo koga je uvrstio u najbolju petorku
Foto: Starsport©

O PRIJATNIM I NEPRIJATNIM IZNENAĐENJIMA

POT JE TOP: Poznati trener analizirao ABA ligu, a evo koga je uvrstio u najbolju petorku

Košarka -

Proslavljeni košarkaški trener Vlade Đurović izabrao je najbolju petorku dosadašnjeg toka ABA lige, najkvalitetnijeg regionalnog sportskog takmičenja.

Iskusni stručnjak je na poziciju jedan izabrao pleja FMP-a Stefana Pota, dvojka pripada beku Cedevite Džastinu Kobsu, na poziciji tri dominira krilo Crvene zvezde Stratos Perperoglu, na četvorci bi izdvojio košarkaša Budućnosti Erl Klark, dok pod obručima vlada talentovani Goga Bitadze.

- Smatram da su Pot, Kobs, Perperoglu, Klark i Bitadze ove sezone igrali na najvišem nivou, bili su vodeći u svojim klubovima. Barem to ja tako vidim. Veoma sam prijatno iznenađen igrama Pota, baš je dobro odigrao sezonu - kazao je Đurović i dodao:

- Perperoglu, da budem iskren, igra bolje u Zvezdi nego što je to bio slučaj ranijih godina, pa čak igra bolje nego što je slučaj u reprezentaciji Grčke, gde je inače uvek pružao odlične partije. Igra zrelo, dosta pomaže ekipi. Bitadze je, po meni, napravio odličan korak što je otišao u Budućnost, tamo igra jače utakmice, pre svega to mislim na Evroligu. Klark i Kobs su opravadali očekivanja, igraju na visokom nivou i veoma su bitni za svoje timove. Tokom čitave sezone imaju kontinuitet i upravo njima pripadaju velike zasluge što su njihove ekipe u vrhu ABA lige.

Iskusni stručnjak otkrio je da su ga veoma prijatno iznenadili timovi FMP i Mege, dok je više očekivao od Olimpije i Zadra.

- Bez obzira na to što dosta menjaju igrače tokom sezone, FMP i Mega igraju lepu košarku. Uvek neko ode, a istovremeno nađu odlične zamene. Sa druge strane, više sam očekivao od Olimpije i Zadra, ipak su to klubovi koji imaju bogatu tradiciju. Nisu u zavidnoj situaciji, bore se za opstanak. Pre svega tu mislim na Olimpiju koja je dosta menjala, igrače, pa i trenere. Nisu se pronašli ove sezone, iako su pre početka takmičenja imali velike ambicije.

Vlade Đurović je priznao da je ove više sezone očekivao od talentovanih igrača Crvene zvezde i Partizana Ognjena Dobrića i Marka Pecarskog.

- Moja očekivanja od Dobrića su bila bila mnogo veća, da će ove sezone biti važna karika u timu Zvezde, ali to se nije desilo i ne znam gde je došlo do zastoja u njegovom napretku. Da budem iskren, čak sam očekivao da će biti pozivan i reprezentativne obaveze u kvalifikacijama. Pecarski se već tri godine traži, svake godine očekuješ da krene, da eksplodira, a on nikako pokaže svoj raskošni talenat i ustali se u prvoj petorci. Dosta oscilira, očekivalo se da će više da napredovati u ovoj sezoni, iako bez sumnje poseduje sve što je potrebno da postane veliki košarkaš.

Iskusni stručnjak je prijatno iznenađen koliko je ove sezone ABA liga uzbudljiva, i da ima dosta izjednačenih mečeva.

- Dosta uzbuđenja se videlo u ovoj sezoni, velika se borba vodila u gornjem delu tabele, ali i borba za opstanak je interesantna. Najbolji pokazatelj je da se do poslednjeg kola neće znati ko će ispasti. Čini mi se da nema ni izrazitog favorita u borbi za titulu, po meni sve četiri ekipe imaju podjednake šanse - kazao je Đurović.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track