ABA LIGA: U FMP-u se nadaju revanšu, u Mornaru razmišljaju samo o pobedi!
Foto: ABA Liga

ZANIMLJIV OKRŠAJ

ABA LIGA: U FMP-u se nadaju revanšu, u Mornaru razmišljaju samo o pobedi!

Košarka -

Trener košarkaša FMP-a Vladimir Jovanović rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da se revanšira Mornaru za poraz u Železniku, dok je trener crnogorskog tima Mihailo Pavićević istakao da se nada da značaj meča neće vezati ruke njegovim igračima.

"Očekuje nas teško gostovanje u Baru. Mornar je ekipa koja nas je savlada u prvom delu na našem parketu i to je dovoljan motiv za moje igrače da probamo da im se revanširamo istom merom", rekao je Jovanović.

Košarkaši FMP-a gostuju sutra u Baru ekipi Mornara u 21. kolu ABA lige.

Posle 20 odigranih utakmica, ekipa iz Železnika je šesta na tabeli sa devet pobeda i 11 poraza, dok je Mornar deseti sa skorom 7/13.

"Dobro smo se spremili za utakmicu i kao i na svakoj do sad daćemo svoj maksimum da parket napustimo zadovoljni. Verujem u ove momke jer su dokazali još jednom da se dobar rad uvek isplati", rekao je Jovanović.

Predstojeći meč je vrlo važan za ekipu Mornara, a to je istakao i trener tog kluba Mihailo Pavićević.

"Čitava sezona staje u jednu utakmicu protiv FMP-a. Da nam je neko rekao pre početka lige da ćemo doći u situaciju da nam od jedne utakmice pred našim navijačima zavisi opstanak... Ne znam... Pristao bih, jer sam rekao da ćemo se ove sezone boriti za opstanak. Posle svih uspona i padova ove godine, ipak držimo situaciju u svojim rukama, što je najbitnije. U principu, volim takve utakmice i mislim da smo svi svesni u klubu, pre svih igrači, šta nam znači duel sa FMP-om", rekao je Pavićević.

Pavićević je naveo da će njegovi igrači biti pod pritiskom jer takve utakmice nisu lake za igranje.

"Ali, mi nemamo mogućnosti da razmišljamo o bilo čemu drugom osim o pobedi. Rekao sam igračima da je iza nas zid, koraka nazad više nema, moramo da idemo napred i moramo da budemo mentalno maksimalno spremni za jedan ovakav meč", rekao je on.

"Nadam se da ćemo biti mudri i hrabri i da nam značaj utakmice neće vezati ruke i biti otežavajuća okolnost, nego da će nam biti dodatni motiv", dodao je Pavićević.

Utakmica Mornar - FMP igra se sutra od 19.00.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track